Trka Kroz Srbiju stiže u Čajetinu

Više od 30.000 turista dočekaće 1. avgusta u Čajetini i na Zlatiboru biciklistički karavan trke Kroz Srbiju sa više od 150 biciklista iz 30 svetskih zemalja.

Posle punih 11 godina, opština Čajetina biće domaćin etape na najprestižnijoj biciklističkoj trci u Jugoistočnoj Evropi, 59. trci Kroz Srbiju.

U letnjem priodu, Zlatibor i Čajetinu poseti više od 30.000 gostiju iz Srbije, regiona i celog sveta, a sada je zainteresovanost i svetskih medija, i stranih turista još veća, s obzirom na to da će najpoznatiji biciklistički karavan u Jugoistočnoj Evropi stići prvog dana avgusta na našu planinsku lepoticu.

U godini velikog jubileja, 80 godina od osnivanja trke Kroz Srbiju, opština Čajetina će ponovo biti domaćin etape na našoj najznačajnijoj trci. Direktor trke Kroz Srbiju Vladimir Kuvalja i sportski direktor Saša Gajičić, posetili su Čajetinu, gde su sa predsednikom opštine Milanom Stamatovićem, postigli dogovor oko organizacije ovogodišnjeg takmičenja.

Mi se trudimo da promovišemo sport i zdrav život, a gde ćete bolje od od promocije ždravog života i sporta od biciklizma. Nadam se da će i ove godine biti uspešna i promocija, i tog zdravog života i biciklizma u Srbiji. Mi kao domaćini ćemo sve učiniti da damo taj doprinos da se promoviše ova vrsta sporta i zdravog života, rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Karavan sa više od 150 biciklista iz 30 svetskih zemalja, boraviće trećeg dana na prelepom Zlatiboru, gde će biti vožena jedna od najlepših i najtežih etapa na ovogodišnjoj trci.

Trka Kroz Srbiju treba da se iskoristi za promociju Srbije, ove godine Republike Srpske i Srbije, a šta drugo da promovišemo do naš turizam i planine koje imamo a jedna od njih je i svakako najlepša planina, Zlatibor. Nema sumnje da ćemo mi, ali i domaćini i svi takmičari biti zadovoljni što nam je i cilj, jer oni kad dodju jednom na ovu trku, dolaze svake godine, istakao je Vladimir Kuvalja, direktor trke Kroz Srbiju.

Svi ljubitrelji biciklizma iz zemlje i inostranstva željno iščekuju povratak etape na Zlatibor, koji je poslednji put bio domaćin etape 2008. godine. Ovo će biti jedinstvena prilika da opština Čajetina čitavom svetu predstavi svoje prebogate turističke potencijale.

Mi smo se u ovom prethodnom periodu trudili da Zlatibor pripremimo za svetsku turističku ponudu i imamo sve uslove i sve kapacitete, i nadam se da će te ekipe iz celog sveta naići ovde na dobar prijem i dobre uslove i to će biti fantastična promocija za celu Srbiju, dodao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Ovogodišnja trka Kroz Srbiju startovaće 30. jula iz Istoćčnog Sarajeva u Republici Srpskoj, a gradovi domaćini etapa biće i Priboj, Mionica i Požarevac, u kojem će se 2. avgusta završiti 59. izdanje trke Kroz Srbiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво