Dan bez medalja za sportiste iz Srbije u Minsku

Srpski takmičari ovaj dan završavaju bez medalje na Evropskim igrama. Strelci nisu stigli do finala u gađanju vazdušnom puškom, Ispali su svi džudisti, a naša ekipa u basketu 3x3 poražena je u četvrtifnalu od Belorusije sa 19:15.

„Nažalost nismo uspeli. Ušli smo prenervozno u ovaj meč. Promašili smo neke otvorene zicere u ključnim delovima basketa. U jednom trenutku smo imali 12:10 prednost, mešutim u sledećem trenutku smo primili dvojku sa devet metara i promašili te neke zicere. Oni su pogodili kad je bilo važno i na ktraju zasluženo idu dalje", rekao je Lazar Rašić, član basket tima Srbije.

Obraz je osvetlao bokser Vladimir Babić koji je u drugom kolu pobedio Litvanca Valaviciusa. Četvrtfinale je na programu 26. juna, a tamo ga očekuje Ukrajinac Viktor Vikhrist, aktuelni prvak Evrope.

„Boksovao sam sa njim i ranije. Poslednji put u oktobru mesecu. Danas je bio je dobar meč, a on dosta  nezgodan i dosta izdržljiv protivnik. U par navrata je bio u nokdaunu, ali se vraćao. Zadovoljan sam kako je prošlo. Već u sledećem kolu me čeka aktuelan prvak Evrope. Već motiv od toga mi ne treba. To će mi definitivno biti meč karijere. Ko me zna, zna da ću dati sve od sebe i da ću ostaviti srce u ringu," rekao je Babić posle završenog meča.

Vladimir Babić pridružio se Aleksandru Konovalovu u četvertfinalu. Konovalov je u nedelju postigao pobedu u kategoriji do 64 kilograma i sutra ga čeka četvrtfinale.  

Bokser Srbije u kategoriji do 52 kilograma Dušan Janjić poražen je u osmini finala, kao i Jelena Zekić u ženskoj konkurenciji u kategoriji do 57 kilograma.

Jedni od favorita za odličja džudisti Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj ispali su u 3. kolu, pri čemu se Majdov i povredio. Žarko Ćulum nakon pobede u prvom kolu, izgubio je u drugom, a na startu su eliminisani Bojan Došen i Milica Žabić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво