Ekipa RTS na licu mesta: Srpski reprezentativci pristižu na Evropske igre u Minsk

Na drugim Evropskim igrama u Minsku, Srbiju će predstavljati 66 takmičara u 12 sportova. Za boksere džudiste i kajakaše to će biti i šampionati Evrope. Direktne plasmane na Olimpijske igre moći će da obezbede strelci, stonoteniseri i biciklisti.

„Jako bitno ukoliko osvojimo Evropske i gre i kvalifikujemo se direktno na Olimpijske igre. Pošto je samo jedna kvota i jedno mesto, biće jako teško, ali opet sa druge strane treba samo četiri partije dobiti", rekao je stonoteniser Aleksandar Karakašević. 

U još šest sportova osvajaće se bodovi za kvalifikacione olimpijske liste.

„Navikli smo ljude u Srbiji, navikli smo Košarkaški savez i sve ljude koji prate ovaj sport da smo uvek u samom vrhu bilo kog takmičenja. Pogotovo kad je reprezentacija u pitanju", rekao je basketaš Marko Ždero.

Ceremonija svečanog otvaranja održaće se 21. juna na stadionu Dinama. Zbog priprema je zabranjeno snimanje unutrašnjosti, ali na pomoćnom terenu naša ekipa je zatekla manju grupu volontera, koja vežba svoju ulogu za svečanost.

Predstonica Belorusije priprema se da koncertima i fan zonama označi početak Evropskih igara u kojima će učestvovati 4.000 sportista iz 50 država.

Minsk je veoma moderan, čist grad u kome živi više od dva miliona stanovnika, ima široke bulevare, grandiozne građevine, brojne muzeje, prelepe parkove i jezera. Metro je odlično organizovan.

Olimpijsko selo nalazi se dvadesetak minuta od centra. Deo naših sportista je već stigao u Minsk.

„Došli smo ovde sa jednim ciljem da posle skoro 30 godina donesemo boksersku medalju Srbiji. Za mene je velika čast što ću na Evropskim igrama predstavljati Srbiju i nadamo se, ako Bog da, velikom uspehu", rekao je bokser Aleksandar Konovalov.

Prvi će se na borilištima, već u petak, pojaviti muška i ženska selekcija u basketu tri na tri, bokseri i naš reprezentativac u streličarstvu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво