O drugim Evropskim igrama mladih u Belorusiji

Od 21. do 30. juna 2019. g. Republika Belorusija će biti domaćin II Evropskih igara - međunarodnog sportskog takmičenja sportista Evropskog kontinenta koje se održavaju jednom u četiri godine pod rukovodstvom Evropskog olimpijskog komiteta.

U okviru II Evropskih igara biće održana takmičenja u 15 sportskih disciplina. Takmičenja u 9 sportskih disciplina biće kvalifikaciona za XXXII Olimpijske igre 2020. g. u Tokiju. Takmičenja u badmingtonu, boksu, veslanju kajakom i kanuom i džudou biće u rangu Evropskog prvenstva.

U vreme određivanja zemlje-domaćina II Evropskih igara svoju zainteresovanost izrazilo je nekoliko zemalja. S tim u vezi EOK je formirao radnu grupu za koordinaciju procesa izbora mesta održavanja Evropskih igara 2019. godine. Prvobitno su želju da budu domaćini Igara izrazile zemlje poput: Norveške, Rusije, Turske, Poljske i dr.

Na 45. sednici Generalne skupštine EOK održanoj u beloruskoj predstonici 21. oktobra 2016. g. Minsk je definitivno izbran za mesto održavanja II Evropskih igara.

Očekuje se da će u vreme održavanja Igara u belorusku prestonicu doći preko 4 hiljade sportista, oko 2 hiljade trenera i pratećeg personala. Oni će predstavljati zvanične delegacije iz 50 evropskih Nacionalnih olimpijskih komiteta.

Takmičenja će suditi oko 650 međunarodnih, kao i 410 nacionalnih sportskih sudija. U Minsku se očekuje preko 1000 stranih predstavnika medija, 100 predsednika, generalnih sekretara evropskih sportskih federacija i ministara za sport evropskih zemalja, preko 250 predstavnika i radnika štabova EOK, predsednika i generalnih sekretara evropskih NOK, 200 gostiju evrospkiih NOK, kao i predsednici, premijeri i lica evropskih država koja zauzimaju visoki položaj. Na manifestaciji će biti angažovano oko 8 hiljada volontera.

Takmičenja II Evropskih igara 2019. održaće se u najvećim sportskim objektima Minska, uključujući i stadion „Dinamo", „Minsk-arenu", „Čižovka-Arenu".

Organizacija i održavanje Igara u Minsku je značajan događaj u sportskom životu Evrope. On će doprineti da se ojača autoritet i potvrdi reputacija Republike Belorusije kao socijalno orijentisana države, koja u prvom redu poklanja pažnju promociji olimpijskih vrednosti, zdravog načina života i razvoju fizičke kulture i sporta.

Belorusija je, kao i Srbija, sportska zemlja. Od predsednika do dece, svi s ebavimo sportom. Beloruzsije je veoma čista zemlja, sa veoma razvijeom infrastrukturom iodličnim putevima. Veome je bezbedna, nivo kriminala je jako nizak. Glavni grad, Minsk, je veoma zaniljiv za posetu i nezavisno od sportskih igara. U njemu se spajaju staro i moderno. Osim njega, mnogo je drugih mesta vrednih turističke posete, dvorci, crkve, manastiri, muzeji. Od srpsko-mađarske granice do Belorusije je oko hiljadu kilometara što i nije tako mnogo ako se zna da se celom trasom putuje auto putem.

Za rešavanje pitanja vezanih za gostoljubiv doček i komforan smeštaj stranih navijača i učesnika Igara u potpunosti će biti angažovana turistička grana i hotelska i saobraćajna infrastruktura beloruske prestonice. U tom kontekstu pravi se kompleksan plan saobraćajnog servisa u kome će biti uzete u obzir i svakodnevne gradske potrebe.

Sa detaljnim programom takmičenja i rasporedom takmičenja možete se upoznati na zvaničnom sajtu.

Informaciju o manifestacijama i kupovini navijačkih karata i turističkih paketa možete naći na sajtu: minsk2019.ticketpro.by, paket aranžmani - na portalu zvaničnog turističkog turoperatera Igara „CENTRKURORT" r.u.p. vetliva.by.

„CENTRKURORT" r.u.p. pruža povoljne paket aranžmane za navijače, kontakt osoba u „CENTRKURORT" r.u.p.: Demeškevič Olga, šef projekta „VETLIVA" (entleski jezik), tel.:+375 17215 4808; mejl: office@vetliva.com.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво