Obeležen Olimpijski dan

Po 25. put u našoj zemlji obeležen je Olimpijski dan. Na stadionu Vojne akademije više od 3.000 učesnika oprobalo se u trkama, gađanju u streljani, a Specijalne jedinice VS su im pokazale i borilačke veštine, dok je na košarkaškom terenu bio i „Pokret za žensku košarku Marina Maljković.

Ministar Udovičić poručio je da se ovom manifestacijom „šalje jasna poruka timskog duha i timskog rada".

"Želim da zahvalim Ministarstvu odbrane koje učestvuje u ovakvom jednom velikom i značajnom danu za sistem sporta, prvenstveno kada je reč o promociji zdravih stilova života. Drago mi je da su svi mogli da se uvere koliko je sport zastupljen u vojsci, i da su nam oni demonstrirali svoje veštine, ali drago mi je i da su mogli da se druže sa građanima i da ih motivišu da uđu u sistem sporta", izajavio je ministar Udovičić.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković poručio je svima, a posebno onim najmlađim, da je ovo njihov praznik i da će svi biti prezadovoljni ako barem dva odsto ljudi danas bude motivisano da se u budućnosti bave sportom.

"Olimpijskom danu" prisustvovali su i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić i načelnik Vojnog kabineta predsednika Republike Srbije i šef delegacije Srbije pri Međunarodnom savezu za vojne sportove (CISM) brigadni general Siniša Radović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара