Obeležen Olimpijski dan

Po 25. put u našoj zemlji obeležen je Olimpijski dan. Na stadionu Vojne akademije više od 3.000 učesnika oprobalo se u trkama, gađanju u streljani, a Specijalne jedinice VS su im pokazale i borilačke veštine, dok je na košarkaškom terenu bio i „Pokret za žensku košarku Marina Maljković.

Ministar Udovičić poručio je da se ovom manifestacijom „šalje jasna poruka timskog duha i timskog rada".

"Želim da zahvalim Ministarstvu odbrane koje učestvuje u ovakvom jednom velikom i značajnom danu za sistem sporta, prvenstveno kada je reč o promociji zdravih stilova života. Drago mi je da su svi mogli da se uvere koliko je sport zastupljen u vojsci, i da su nam oni demonstrirali svoje veštine, ali drago mi je i da su mogli da se druže sa građanima i da ih motivišu da uđu u sistem sporta", izajavio je ministar Udovičić.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković poručio je svima, a posebno onim najmlađim, da je ovo njihov praznik i da će svi biti prezadovoljni ako barem dva odsto ljudi danas bude motivisano da se u budućnosti bave sportom.

"Olimpijskom danu" prisustvovali su i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić i načelnik Vojnog kabineta predsednika Republike Srbije i šef delegacije Srbije pri Međunarodnom savezu za vojne sportove (CISM) brigadni general Siniša Radović.

broj komentara 0 pošalji komentar