Karatistkinja Jovana Preković u finalu Premijer lige u Šangaju

Jovana Preković karatistkinja Karate kluba „Knjaz“ iz Aranđelovca pobedom nad reprezentativkom Japana Someya Mayumi obezbedila finale na Karate 1 Premijer ligi koja se ovog vikenda održava u Šangaju.

Jovana je na putu do finala pobedila reprezentativku Irana Alesaadi Shima, zatim takmičarku Meksika Kabalero Hunaši, a u četvrfinalu je pobedila reprezentativku Japana Morigući Ayami.

U polufinalnoj borbi Jovana Preković je pobedila još jednu reprezentativku Japana Someya Maumi, tako da će se u nedelju finalnom meču ponoviti finale sa prvenstva sveta 2018 godine pa će se Jovana Preković sastati sa reprezentativkom Kine Jin Xiaoyan.

Kako se radi o jednom od kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, gde će se karate po prvi put naći na programu igara, Jovana je ovim rezultatom osvojila značajan broj bodova i potvrdila svoju odličnu poziciju na kvalifikacionoj Olimpijskoj listi.

"Prezadovoljna sam današnjim nastupom jer mi je ovo prvo takmičenje posle prošlogodišnjeg osvajanja titule prvaka Sveta na kojem sam bila potpuno spremna. Naime nakon stvarno velikog rezultata koji sam napravila u 2018 godini moj trener i ja smo odlučile da se polako i pažljivo pripremamo za sve one izazove koji nam ove godine predstoje jer napominjem dug je put kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020." - nakon nastupa izjavila je Jovana Preković.

"Jovana je danas samo potvrdila vrhunsku klasu i vrhunsku formu u kojoj se nalazi. Iza nas je bilo nekoliko veoma teških meseci i priprema sa Nacionalnim timom Srbije, odlazaka prvo u Italiju, a onda i u Kazahstan na pripreme odakle smo i došle u Šangaj. Jovana je danas pobedila čak dve reprezentativke Japana, što je uradila i pre nekoliko nedelja u Istambulu i stvarno mogu reći da sam zadovoljna. Nama ostaje da se dobro spremimo za sutrašnje finale i našu staru poznanicu sa kojom smo radile finale prvenstva Sveta prošle godine", istakla je Roksanda Atanasov trener Jovane Preković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво