Istorijsko srebro za Srbiju u kendu na EP u Beogradu

Posle uspeha juniora koji su osvojili zlatni medalju, seniori Srbije su na stepeniku niže na Evropskom prvenstvu u kendu koje se održava u Beogradu. Posle poraza od Francuske u finalu pripala im je srebrna medalja. Ovo je prva medalja za našu zemlju u ovom sportu. Selektor Žarko Ćurčić zadovoljan postignutim rezultatom.

Reprezentacija Srbije je u polufinalu savladala selekciju Španije. Posle velike i neizvesne borbe u finalu Francuzi su bili bolji. 

Na kraju finalne borbe rezultat je bio nerešen. Odlučivala je ekstra borba iz koje su Francuzi izašli kako pobednici.

Ovo je prva medalja za Srbiju u istoriji ovog sporta.

Selektor Žarko Ćurčić zadovoljan postignutim rezultatom

"Ovo je nesto na čemu smo radili zadnjih 15 godina, nije slučajnost nego jedna progresija i plod napornog rada. Uspeh nije došao preko noći. Ovo su mladi momci koji već imaju iza sebe nekoliko evropskih i par svetskih prvenstava. Ovde smo potvrdili ono što se desilo u Koreji na svetskom prvenstvu pre godinu dana, kada smo postavili Srbiju na značajno mesto svetske kendo scene", rekao je Ćurčić.

Predsednik Kendo Saveza Srbije Dušan Nikolić kaže da su ostvarili san i okupili tim kojim može da parira velikim svetskim silama u kendu - modernoj japanskoj borilačkoj veštini mačevanja.

"Nakon svetskog prvenstva u Koreji, gde smo bili peti, uvek nam je falilo to malo za medalju. Da li je to uticaj domaćeg terena, publike, ili nešto treće, ali danas je bio naš dan. Uspešno smo savladali Gruziju, Rusiju, Rumuniju, Belgiju, Holandiju, Španiju i na kraju smo izgubili u finalu od Francuske na zlatan poen-Ipon Shobu. Sve čestitke momcima koji su pokazali sjajan timski duh i ostavili srce na borilištu", izjavio je Nikolić.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво