Udovičić: Ulažući u mlade, ulažemo u budućnost

Od 2014-te godine Fond za mlade talente Republike Srbije dodelio je više od 3 hiljade 500 stipendija studentima završne godine osnovnih i master akademskih studija na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija. O stipendijama, mladima i srpskom sportu kao i predstojećoj Međunarodnoj konferenciji medicine sporta kojoj ćemo biti domaćini, govorio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić na gostovanju u Jutarnjem programu.

Ministar je govorio i o dodeli stipendija za sportsko usavršavanje vrhunskim sportistima amaterima u tri kategorije, o aktivnostima na međunarodnoj saradnji i predstojećoj poseti delegacije koju predvodi turski ministar omladine i sporta Mehmed Kazapolu, kao i o očekivanim sportskim rezultatima u ovoj godini. 

"Najbolji način da pokažete da danas ulažete u mlade a da vodite računa o budućnosti jeste da podstaknete mlade ljude kroz jedan vid stimulacije, kroz stipendiju. To su mladi ljudi koji su se dokazali, koji su pokazali svojim znanjem i svojim dostignućima da zavređuju takvu jednu stipendiju i da danas ponosito nose epitet stipendiste Fonda za mlade talente, jer to jeste ogromna čast, privilegija i ogromna odgovornost." istakao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

„Oni su naša sadašnjost, ali su sigurno i naša svetla budućnost jer se radi o sportistima koji su tek na početku svoje karijere i od tig mladih sportista, mnogih sa tek 16 godina, očekujemo najviše. Primera radi Mnogi današnji veliki sportisti su prošli kroz proces davanja stipendija. I sam sam bio stipendista i znam koliko to znači sportistima. U ovih pet godina povećali smo broj stipendista sa 1000 na 1360, a iznos stipendija sa 25 000 na 30 000 dinara i na taj način poslali poruku i roditeljima i mladima da trud, odricanje i rad se isplate."

Ministar je istakao i stipendiste studente ali i nastojanja da će se i u narednom periodu raditi kako na uvećanju iznosa, tako i na broju stipendija. Konstatovao je da su značajno podignuti kvalitet i rezultati naših sportista i da će se i dalje raditi na ojačavanju same baze kako bi imali što veći broj mladih koji će se baviti sportom a to je osnova za budućnost.

„Danas je otvorena Međunarodna konferencija medicine sporta u Beoradu i sa ponosom mogu da kažem da smo centar sportske medicine danas. Želimo da ulažemo i u taj segment jer znamo da je za rezultat neophodan skup svih jedinica da bi mogli da dođemo do onog vrhunskog rezultata. Na podijumu jeste jedan čovek i jedan tim, ali iza njega stoji ogroman rad i ogroman tim a jedan deo tog tima je i sportska medicina.", između ostalog je istakao ministar Udovičić. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво