Biciklisti stižu i na Zlatibor

Jedna od etapa na ovogodišnjoj 59. međunarodnoj biciklističkoj trci Kroz Srbiju trebalo bi da se vozi i na Zlatiboru.

Opština Čajetina zainteresovana je za organizaciju etape na najprestižnijoj trci u Jugoistočnoj Evropi.

Pregovori su u toku, a prema poslednjim informacijama ostaje pitanje da li će opština Čajetina organizovati cilj ili start jedne od etapa.

Čelnici našeg biciklizma predvođeni Sašom Gajičićem, generalnim sekretarom Biciklističkog saveza Srbije i direktorom marketinga trke Vladimirom Kuvaljom sastaće se u narednim danima još jednom sa čelnicima opštine Čajetina kako bi postigli konačan dogovor oko organizacije etape.

Zlatibor je spreman za organizaciju i doček elitnog karavana u kojem će i ove godine biti više od 150 biciklista iz 30 svetskih zemalja.

Kuvalja je već obavio preliminarni sastanak sa prvim čovekom Čajetine Milanom Stamatovićem koji je istakao da je Zlatibor itekako zainteresovan za domaćinstvo jedne od etapa.

Srpska planinska lepotica ima fantastične uslove za organizaciju trke Kroz Srbiju i najbolje smeštajne kapacitete u zemlji, a u organizacionom smislu ovo će biti jednistvena prilika da Zlatibor promoviše svoje turističke potencijale i prirodne lepote od kojih zastaje dah.

Po ugledu na najveće svetske trke Gajičić i Kuvalja trude se da Srbiju u najboljem svetlu predstave svetu, ali i da svim zemljama učesnicima pokažu prelepe predele i bogat turistički i prirodni potencijal naše zemlje. Zlatibor je lider srpskog planinskog turizma, a slogan te etape mogao bi biti ,,najbolji sa najboljima".

Podsećanja radi, trka Kroz Srbiju voziće se ove godine od 5. do 9. juna. Start će biti u Republici Srpskoj, u Istočnom Sarajevu, a gradovi domaćini etapa biće još i Priboj, Mionica, Požarevac, Beograd i Obrenovac. Čeka se potvrda Čajetine, i prelepog Zlatibora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво