Priboj spreman, čeka se potvrda Čajetine

Tek što je završena 13. biciklistička trka Beograd - Banjaluka, Biciklistički savez Srbije privodi poslednje pripreme pred 59. trku Kroz Srbiju.

Veličanstvenom pobedom Poljaka Pavela Frančaka na trci Beograd - Banjaluka, krunisan je odličan rad i fenomenalna saradnja našeg i biciklističkog saveza Republike Srpske, ali čelnici domaćeg biciklizma se tu ne zaustavljaju.

Posle Istočnog Sarajeva, Priboja, Mionice i Požarevca koji su već potvrdili domaćinstvo etapa na trci kroz Srbiju, čelnici trke predvođeni Vladimirom Kuvaljom obaviće razgovore i sa vodećim ljudima Opštine Čajetina koja je zainteresovana za domaćinstvo etape na našoj najprestižnijoj trci.

Zapadna Srbija postaje baza srpskog biciklizma na ovogodišnjoj trci, koja će se voziti od 5. do 9. juna.

Priboj obavlja poslednje pripreme pred cilj druge i start treće etape.

Lazar Rvović, predsednik Opštine Priboj, naglasio je da se Priboj već dokazao kao dobar domaćin trke Kroz Srbiju i da se uveliko radi i ulaže u podizanje turističkih kapaciteta, kako bi Priboj bio što pogodnije mesto za pripremu sportista i velika medjunarodna takmičenja. 

Ono što je po Rvovićevim rečima još bitnije, prošle godine u Priboju je viđena izvanredna organizacija Medjuopštinskih sportskih igara, a ove godine žele da postanu i najbolji domaćini trke Kroz Srbiju posle odlično organizovanog šampionata u raftingu koji je održan pre samo nekoliko sedmica.

Baš kao i Priboj, i Opština Čajetina prepoznala je biciklističku trku kroz Srbiju kao priliku za promovisanje svojih turističkih potencijala ljubiteljima biciklizma iz 30 svetskih zemalja. Priboj svoje prirodne lepote i turističke potencijale iz godine u godinu podiže na viši nivo kako bi sportisti imali što bolje uslove za takmičenja.

U narednim danima, biće poznato da li će jedna od etapa na ovogodišnjoj trci kroz Srbiju startovati ili će se završiti i u Čajetini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво