Vuter pobedio, Gejt i dalje u žutom

Holanđanin Vipert Vuter iz irskog tima Evopro rejsing pobednik je druge etape na 13. međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd – Banjaluka koja je vožena od Vlasenice do Brčkog u dužini od 151 kolometra.

Žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu zadržao je njegov klupski kolega Novozelanđanin Aron Gejt.

Druga etapa startovala je iz Vlasenice, karavan je u zatvorenoj vožnji došao do Milića u Republici Srpskoj gde je održan i zvaničan start, a onda se trka nastavila preko Zvornika, Lopara, Ugljevika, sve do Brčkog gde je posle 151 kilometra bio i cilj.

Vipert Vuper je pobedio sa vremenom od tri sata, 22 minuta i 40 stotih.

Drugi je bio Nemac Patrik Heler dok je treće mesto pripalo Poljaku Pavelu Frančaku.

Lider je i dalje Novozelanđanin Aron Gejt, crvena majica namenjena najboljem sprinteru ostala kod Nemca Florenca Knauera dok je plava majica namenjena najboljem brdašu u vlasništvu još jednog bicikliste iz Nemačke Johana Šinagela.

Belu majicu namenjenu najboljem mladom vozaču na trci, posle druge etape osvojio je Mađar Atila Valter.

Najbolji srpski vozač u drugoj etapi bio je Dušan Veselinović koji je zauzeo 73. mesto.

U četvrtak je u Obrenovcu na zvaničnom startu bilo 175 vozača a nakon druge etape u karavanu je ostalo 150 takmičara iz 24 ekipe, a za sada je liderski tim u poretku ekipa Evopro rejsing iz Irske.

U subotu se vozi treća od ukupno četiri etape, koja će startovati iz Bijeljine i voziće se do Teslića u dužini od 175 kilometara.

Cilj trke Beograd – Banjaluka je u nedelju u prestonici Republike Srpske kada će ljubitelji biciklizma u Banjaluci imati priliku da vide i spektakularne krugove u centru grada.

broj komentara 0 pošalji komentar