Žuta majica Novozelanđaninu Gejtu

Aron Gejt pobednik je prve etape na 13. međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd – Banjaluka. Prva etapa vožena je od Obrenovca do Vlasenice u dužini od 195 kilometara.

Prosečna brzina karavana bila je izuzetna, čak 45,8 kilometara na čas, a biciklistički klub iz Irske Evopro rejsing bio je fantastičan u završnici na usponu pred Vlasenicom, gde je Gejt pobedio sa vremenom od 4 sata, 13 minuta i 36 stotih.

Novozelanđanin Aron Gejt tako je osvojio i žutu majicu namenjenu lideru u generalnom plasmanu.

Drugo mesto zauzeo je Mađar Atila Valter iz CCC razvojnog tima koji je imao zaostatak od tri sekunde , dok je treći bio Austrijanac Bendžamin Hil iz ekipe Ljubljana Gusto koji je za pobednikom zaostao pet sekundi.

Karavan sa 176 vozača startovao je u četvrtak ispred TENT-a B u Obrenovcu, da bi preko Šapca biciklisti bez zaustavljanja prešli granični prelaz Pavlovića most i stigli u Republiku srpsku. Nakon toga usledili su prolasci kroz Bijeljinu, Zvornik i Miliće pre nego što su biciklisti iz 30 svetskih zemalja stigli u Vlasenicu gde je bio i cilj prve etape.

Od srpskih Biciklista najbolje plasiran bio je Stefan Stefanović koji je zauzeo 104. mesto sa 3 minuta i 33 sekunde zaostatka za pobednikom.

Crvenu majicu za najboljeg na prolaznim ciljevima osvojio je Nemac Floran Knauer, dok je crvenu majicu namenjenu najboljem na brdskim ciljevima osvojio je Nemac Johan Šanagel.

Ovogodišnja trka sadrži četiri etape i završava se u nedelju krugovima u Banjaluci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи