"Veslam za svoju školu“ - u finalu Deseta, Trinaesta i Sportska gimnazija

Deseta, Trinaesta i Sportska ginazija veslaće u finalu manifestacije "Veslam za svoju školu", koju već sedam godina organizuje redakcija Begradskog programa RTS-a. Veliko finale je 25. aprila u Savskom rukavcu. Finalisti očekuju navijače da im pruže podršku.

Velika želja za pobedom, trud i timski rad - takve su bile polufinalne trke manifestacije "Veslam za svoju školu". Epilog - u velikom finalu takmičiće se Deseta, Trinaesta i Sportska gimnazija. Trofej brane učenici Trinaeste gimnazije.

"Bila je gusta trka. Zadovoljni smo što smo prošli dalje. Čestitamo protivnicima", rekli su učenici Desete gimnazije.

"Na korak smo do pobede. Pehar će ostati kod kuće i ove godine. Poruka za sledeću generaciju: da odbrane titulu i naredne godine, kao što ćemo mi ove", izjavili su učenici Trinaeste gimnazije.

Najbolje prolazno vreme danas imala je Sportska gimnazija - minut i 41 sekunda.

"Sjajna trka, čestitam Prvoj gimnaziji. Izvanredno je bilo. Potrudili smo se i mi i oni. Vidimo se u finalu", zadovoljni su učenici Sporske gimnazije.

Nisu se plasirali, ali su zadovoljni. I ostali učesnici su dali sve od sebe.

"Iako smo izgubili, super smo se proveli. Bilo nam je zabavno i nadamo se da će naša gimnazija učestvovati i sledeće godine", dodali su učenici Treće gimnazije.

"Bilo je tesno. Vodili smo na početku, potrudili se, ali smo izgubili s malom razlikom. Bilo je lepo, super smo se družili", zadovoljni su uprkos neuspeha učenici Četvrte gimnazije.

"Mi smo zadovoljni. Bilo je zanimljivo. Drago nam je što smo bili", impresije su učenika Matematičke gimnazije.

"Borili smo se. Jednom dečku je ispao rol, tako da nije mogao da vesla, ali dali smo sve od sebe", rekli su učenici Osme gimnazije.

"Trudili smo se, bili smo bolji nego u kvalifikacijama. Sportska je bila bolja, ali bili smo im za petama. Bitno je da je sve bilo dobro", izjavili su posle takmičenja učenici Devete gimnazije.

"Očigledno, nije bilo dovoljno to što smo uradili. Imali smo bolje protivnike. Nastavićemo da veslamo, pa možda ih nekad pobedimo. Trudili smo se koliko smo mogli", prvi su utisci učenika Prve gimnazije nakon takmičenja.

Veslače nisu bodrili samo školski drugovi. Tu je bila i jedna baka.

"Došli smo da bodrimo unuka ali nije imao sreće da stigne prvi. On je super veslao, a i cela ekipa. Ne treba izdvajati, svi su dobro veslali", rekla je baka Milica Stanisavljević.

Kao i do sada, Deseta gimnazija se posebno pripremila za navijanje. Ove godine su napravili bedževe.

"Učenici trećeg razreda su napravili bedževe. Imali smo više idejnih rešenja, izabrali smo dva, koja smo udarili za naše navijače", dodala je Marija Pevarlić učenica Desete gimnazije.

Podsećamo da će se pored regularnog finala održati još jedno za škole u čijim je timovima bilo najviše devojaka, a to su: Gimnazija "Patrijarh Pavle", Peta i Lazarevačka gimnazija.

Završna trka održaće se 25. aprila, a svi finalisti smatraju da će pehar završiti baš u njihovim rukama.

"Nemoguć je poraz u finalu, konkurencija je tanka u odnosu na nas", samouvereni su učenici Sportske gimnazije.

"Daćemo sve od sebe, nadamo se pobedi", poručuju učenici Desete gimnazije.

"Ko je prvi u finalu? Trinaesta!", najavljuju učenici Trinaeste gimnazije. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво