Srbija domaćin EP u kendu, rekordnih 1.000 takmičara

Evropsko prvenstvo u kendu održaće se u Beogradu, u Štark areni, od 24. do 26. maja. Srbija je dobila čast da bude domaćin prvenstva u japanskoj veštini, borbi mačevima od bambusa, nastaloj iz drevne veštine samurajskog mačevanja, uz učešće od 1.000 takmičara iz više od 40 zemalja.

Takmičari će se tokom tri dana boriti u muškoj, ženskoj i juniorskoj, u individualnoj i timskoj konkurenciji.

"Velika nam je čast što možemo da organizujemo jedan ovakav događaj, a ujedno i veliko priznanje koliki je put prešao kendo u Srbiji. Pošto ove godine obeležavamo 50 godina kenda u Evropi, Kendo savez Srbije odlučio je da svima pokloni besplatan ulaz za sva tri dana takmičenja", rekao je predsednik Kendo saveza Srbije Dušan Nikolić.

On je pozvao publiku da dođe u što većem broju i podrži srpske reprezentativce u pohodu na titulu prvaka Evrope.

"Ovo je ujedno i sjajna prilika za sve da vide koliko je ovaj sport lep i koristan za treniranje, tako da pozivamo i one koji ne prate kendo da dođu, a pogotovo roditelje koji bi želeli decu da upišu na sport koji razvija ne samo telo, nego i karakter".

Nikada ovoliko takmičara nije učestvovalo na nekom kendo turniru u Evropi i zato je Kendo savez Srbije raspisao konkurs za volontere do 15. maja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво