Devojčice regiona na takmičenju u sinhronom plivanju

Drugo regionalno takmičenje u sinhronom i umetničkom plivanju za plivačice uzrasta od osam do deset godina "Nestle zdravo rastimo Synchro Stars 2019" održaće se 14. aprila na bazenu u Sportskom centru "Novi Beograd". Na takmičenju će učestvovati devet klubova sa 100 takmičara, a osim dece iz Srbije učestvovaće i gosti iz Bugarske. Ulaz je slobodan za sve zainteresovane posetioce.

Domaćin takmičenja je višestruko nagrađivani Klub za sinhrono plivanje "Novi Beograd".

Sinhrono plivanje je neobičan spoj plivanja, akrobatike i baleta. Kada jednom uđu u bazen, devojčice otkrivaju potpuno novi svet sastavljen od melodija, gracioznih pokreta i emocija. To je sport koji se brzo zavoli i koji stalno inspiriše.

Iako relativno malo poznat kod nas, zbog mnogobrojnih benefita za razvoj dece, ovaj sport u poslednje vreme postaje sve popularniji, tako da osim devojčica sve više sinhronim plivanjem počinju da se bave i dečaci.

"'Nestle zdravo rastimo Synchro Stars 2019' iščekujemo sa velikim uzbuđenjem i ponosni smo što smo uspeli da ga organizujemo već drugu godinu. U pripreme za takmičenje uložili smo mnogo truda i energije, a od velikog značaja bila je podrška prijatelja i sponzora koji su prepoznali kvalitet i značaj ovog sporta za psihofizički razvoj dece i pomogli nam u našoj viziji da sinhrono plivanje približimo što većem broju ljudi. Devojčice iz našeg kluba dale su sve od sebe kako bi što bolje uvežbale koreografiju i nestrpljive su da nastupe pred mnogobrojnom publikom i pokažu svoje interesantno umeće. Ostaje samo da sačekamo finalne rezultate, ali nadamo se najboljem", rekla je Olja Milićević Milivojević, koreograf i predsednica Kluba za sihnrono plivanje "Novi Beograd".

Takmičenje u sinhronom plivanju se realizuje uz podršku Saveza za sinhrono plivanje Srbije, Saveza za sinhrono plivanje Beograda i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu pod pokroviteljstvom Grada Beograda.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво