Veslam za svoju školu

"Beogradska hronika" sedmu godinu zaredom organizuje revijalnu manifestaciju "Veslam za svoju školu". U njoj učestvuju maturanti svih beogradskih gimnazija, ali i po jedne srednje stručne škole.

Manifestacija ima za cilj afirmaciju sporta, druženja, ali i beogradskih reka i tradicije veslanja u našem gradu.

Ova trka okuplja svake godine više stotina maturanata. U svakom timu je i po jedan profesor, a timovi su mešoviti - čine ih i momci i devojke. U timovima su i đaci koji po prvi put veslaju.

Treneri Veslačkog kluba "Crvena zvezda", kao jedan od organizatora, i ovoga puta će brinuti da se takmičenje realizuje na profesionalan način i da svi učesnici budu bezbedni.

Novina sedmog izdanja veslačkog takmičenja biće još jedno, revijalno finale - trka tri čamca u kojima je najveći broj devojaka. Otuda i novo pravilo je da u timu moraju biti najmanje četiri devojke.

U Gimnaziji "Patrijarh Pavle" doneli su hrabru odluku, da ekipa bude u kompletnom ženskom sastavu.

"Mi smo ženska ekipa, brojimo 12 članova sa mnom na čelu, kao profesorom fizičkog vaspitanja. Nama je bilo interesantno da se ove godine pojavi ekipa ženskog sastava kako bi i devojke imale šansu da se oprobaju u tom sportu", izjavila je Biljana Đumić, profesorka fizičkog Gimnazije "Patrijarh Pavle".

Učenici škole koja nije učestvovala prošle godine, sami su se prijavili.

"Đaci su izrazili veliku želju da se ove godine takmiče, jer prošle nismo učestvovali. Pitala sam naše maturante ko bi želeo da učestvuje, prijavio se određen broj i tako smo napravili ekipu", izjavila je Jelena Stanisavljević, član Đačkog parlamenta Sedme gimnazije.

Ne treba zaboraviti navijače koji verno bodre svoje timove do pobede.

"Prošlogodišnje finale između Trinaeste i Matematičke gimnazije bilo je veoma intenzivno. Trinaesta je pobedila za jednu sekundu prednosti, tako da je navijanje ključni faktor u celoj trci", izjavio je Nikola Uverić, Maturant Trinaeste gimnazije.

Među učenicima su i oni koji se već bave sportom, pa su pomagali drugarima i u pripremi.

"One se inače bave sportom. To su odbojkašice, košarkašice, a imamo i jednu koja se bavi veslanjem. Ona nam je mnogo pomogla", dodala je Biljana Đumić.

Kao i svake godine, među gimnazijama je i po jedna srednja stručna škola. Ove godine takmiči se Grafička.

"Za nas je to čast i priznanje. Očekujemo druženje, fer borbu i, moram priznati, uspeh", izjavio je Božidar Pajić, profesor Grafičke škole.

Iako su iz razičitih škola i timova, suština trke je za sve ista – druženje je najbitnije.

"Važno je da se družimo i da upoznamo đake drugih škola", rekla je Jelena Stanisavljević.

Nikola Uverić: "Mislim da je najvažnije da oformimo dobar tim koji se slaže. Nije poenta samo u pobedi, već i u zabavi i dobrom provodu."

Božidar Pajić: "Njima je najvažnije druženje. Kada su zajedno onda im je sve lepo."

Biljana Đumić: "Najvažnije je učestvovati, družiti se, probati. Možda će neko poželeti da se bavi tim sportom."

"Veslam za svoju školu" nije samo sportsko takmičenje, već više od toga – i za đake i za profesore. Sami maturanti predstavljaju svoje timove spotovima koji se emituju u "Beogradskoj hronici".

Osim što "Beogradska hronika" kroz TV reportaže predstavlja škole, takmičare, navijače, komunalce (koji nam svake godine pomažu u organizaciji), snima i emituje izveštaje sa treninga i priprema – i učenici sami i tako predstavljaju svoje timove, na način koji oni izaberu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара