Ignjatovićeva 19. na Svetskom prvenstvu

Nevena Ignjatović ostvarila je najbolji plasman u istoriji srpskog skijanja na Svetskim prvenstvima. Na šampionatu u Oreu, Nevena je u alpskoj kombinaciji zauzela 19. mesto.

Ignjatovićeva je imala problem sa otkazanim letovima i u Švedsku je stigla sa danom zakašnjenja. Sve to ipak je nije poremetilo pred alpsku kombinaciju, u kojoj je prošle godine bila 6. u svetskom kupu. Nevenin cilj bio je ulazak među 15. najboljih i osvajanje bodova za Svetski kup, ali je na kraju ušla među prvih 20, to jest zauzela je 19. poziciju posle spusta i slaloma. To je najbolji rezultat koji su naši sportisti ostvarili na Svetskim šampionatima do sada.

Nevena Ignjatović je posle spusta bila na 33. poziciji, da bi u svojoj, tehničkoj disciplini, slalomu, došla do izvanredne 16. pozicije, tako da je u ukupnom skoru bila 19. sa 4 sekunde i 46 stotih zaostatka za pobednicom.

Pred Nevenom će biti još dve odlične prilike da dođe do boljih plasmana, i to u njenim omiljenim, tehničkim disciplinama. U četvrtak je na programu veleslaom, dok će se naredne subote voziti slalom za žene.

Zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u alpskoj kombinaciji odbranila je Švajcarkinja Vendi Holdener. Na drugoj poziciji bila je Slovakinja Petra Vlhova sa samo tri stotinke zaostatka za pobednicom, dok je treće mesto zauzela Norvežanka Ragnild Movinkel koja je za pobednicom zaostajala 45 stotinki.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво