Koliko je brz Jusein Bolt?

Jusein Bolt, iako u sprinterskoj penziji, još jednom je pokazao da je najbrži čovek na planeti. Jamajčanin je izjednačio rekord u sprintu na 40 jardi, pretrčavši tu deonicu za 4,22 sekunde, iako je na sebi imao trenerku i obične patike.

Sprint na 40 jardi (oko 36,58 metara) je deo treninga NFL igrača, zajedno sa skokom udalj i skokom uvis (dohvatom), a godišnje se istrče milioni ovakvih sprintova.

Jusein Bolt se okušao u ovoj "disciplini" i, pomalo neočekivano, izjednačio rekord svih vremena u vremenu od četiri sekunde i 22 stotinke.

Neočekivano, pošto je Bolt ovu deonicu istrčao nezagrejan, u trenerci i običnim patikama, a izjednačio je rekord koji je 2017. godine postavio hvatač Bengalsa Džon Ros.

Bolt je svetski rekorder u trkama na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4x100 metara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво