Srbin učesnik "Trke kroz Ameriku"

Kraljevčanin Aleksandar Đurović prvi je Srbin koji se kvalifikovao da vozi najteži biciklistički ultramaraton na svetu. Da bi uopšte završio trku, moraće da za 12 dana pređe 4800 kilometara od zapadne do istočne obale Sjedinjenih Država.

Od Pacifika do Atlantika, za učesnike trke to je najekstremniji biciklistički izazov. Sama kvalifikacija je za Aleksandra veliki uspeh. Priliku da vozi kroz Ameriku, obezbedio je na trci u Hrvatskoj, gde je iz drugog pokušaja uspeo da pređe 1.400 kilometara za manje od 80 sati.

"Tamo sam vozio 77 sati sa možda nekih dva sata drmeke, trebalo mi je mesec dana da se oporavim i da se vratim u normalu", rekao je Đurović

Koliko će mu naporno biti da pređe 4800 kilometara po svim vremenskim prilikama, zna njegov kolega Tomislav Puja.

"Ja sam vozio maraton od Pariza do Atlantskog okeana i nazad u dužini od 1.200 kilometara, a on ima četiri puta teži zadatak. Samim tim što ima vremenski limit od 12 dana, maratonac mora da pređe 400 kilometara dnevno i dvadeset sati dnevno na bicikli je izuzetno teško", izjavio je Puja. 

"Kao mali sam operisao kancer i bilo mi je zabranjeno da se bavim bilo kakvim sportom, a ne da se bavim ekstremnim sportom, ali evo, dokazao sam da i dan danas posle evo 40 godina bavim se profesionalnim sportom. Tako da doktori mogu da vam kažu jedno, vi ako ste spremni da radite u glavi nešto drugo, lako dođete do cilja. Mislim lako? Ali ako ste spremni to uvek može, evo može", rekao je Đurović.

Neće mu biti lako da iskoristi priliku da i u Americi pokuša da dođe do cilja. Alkesandra i njegovu ekipu put će koštati više desetina hiljada dolara.
"Ili ću otići, ili ću umreti pokušavajući da odem na trku, Druge nema", uz osmeh je zaključio Aleksandar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво