Saša Gajičić sportski direktor trke Beograd - Banjaluka

Sportski direktor 13. izdanja međunarodne biciklističke trke Beograd - Banjaluka biće Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije. Biciklisti će 18. aprila krenuti iz Beograda i posle četiri etape završiti spektakularnim krugovima u prestonici Republike Srpske, Banjaluci.

Gajičić je tokom svoje bogate karijere bio jedan od najboljih i najuspešnijih biciklista naše zemlje svih vremena, sa više nego uspešnom karijerom u zemlji i inostranatvu.

Trka Beograd - Banjaluka voziće se od 18. do 21. aprila, od ove godine nalazi se u prvoj kategoriji Svetske Biciklističke Federacije i umesto dosadašnje dve, imaće čak četiri etape.

Gajičić će nastaviti svoju odličnu saradnju kao sportski direktor trke sa idejnim tvorcem i direktorom ove međunarodne manifestacije, Vladimirom Kuvaljom, koji kao direktor marketinga učestvuje i u organizaciji trke Kroz Srbiju.

Gajičić i Kuvalja primili su u decembru specijalnu nagradu u Banjaluci, jer trka Beograd - Banjaluka proglašena je manifestacijom od posebnog značaja za Republiku Srpsku.

Već sada se za trku Beograd - Banjaluka prijavilo više od 20 svetskih ekipa, među kojima su i neki od najboljih svetskih timova poput ruskog Gasporoma, slovenačke Adrie, italijanskog Sanđemini i Damiko tima, kao i austrijskog Hrinkofa, a postoji i velika mogućnost da će se na trci pojaviti i neka od ekipa iz svetskog Pro Tura.

Biciklisti će 18. aprila krenuti iz Beograda preko Šapca, Bijeljine i Zvornika sve do Vlasenice u etapu dugu čak 250 kilometara. Prećiće se bez zaustavljanja granični prelaz između Srbije i Bosne i Hercegovine zahvaljujući odličnoj saradnji graničnih policija dve zemlje.

Drugog dana biciklisti će voziti od Vlasenice do Brčkog, a nakon toga će trećeg dana trka startovati iz Brčkog i voziće se sve do Teslića koji je sada već tradicionalno domaćin etape na ovoj prestižnoj trci.

Poslednjeg takmičarakog dana, biciklistički karavan na trci Beograd - Banjaluka imaće transfer do Prnjavora, odakle startuje poslednja, četvrta etapa, koja će se preko Dervente, Srpca i Laktaša završiti spektakularnim krugovima u prestonici Republike Srpske, Banjaluci.

Saša Gajičić najavljuje najkvalitetniju trku do sada i žestoku konkurenciju svetskih timova, ali i trku u kojoj će naši biciklisti pokušati da ostvare dobar rezultat i umešaju se u borbu za visok plasman.

Titulu će braniti Slovenac Gašpar Katrašnik iz Adria tima, za koji vozi i naš najbolji biciklista Dušan Rajović koji prošle godine zbog povrede nije mogao da nastupi.

Saša Gajičić danas sa velikim uspehom obavlja i ulogu generalnog sekretara našeg Biciklističkog saveza i direktor je najprestižnije trke u Jugoistočnoj Evropi, trke Kroz Srbiju koja će se ove godine voziti 59. put, od 5. do 9. juna.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво