Kroz Srbiju iz Republike Srpske?

Međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju, 59. po redu koja će se voziti početkom juna, mogla bi da startuje iz Istočnog Sarajeva, najavljuju organizatori. Pregovori su u toku.

Po ugledu na najveće svetske trke poput Tur de Fransa i trke Điro d'Italija koje neretko startuju iz različitih država, ove godine najprestižnija trka u Jugoistočnoj Evropi, trka Kroz Srbiju, mogla bi da startuje iz Republike Srpske.

Čelni ljudi naše najprestižnije trke pregovaraju sa prijateljima iz Istočnog Sarajeva, koji su zainteresovani da start najprestižnije biciklističke trke na ovim prostorima i svečano predstavljanje ekipa budu održani upravo u tom gradu.

Prema rečima Vladimira Kuvalje, direktora trke Kroz Srbiju, pored Priboja, Požarevca, Mionice i Beograda sa kojima se obavljaju završni razgovori oko domaćinstva etapa, u taj krug zainteresovanih gradova koji bi želeli dadobiju organizaciju na trci Kroz Srbiju od prošle sedmice je i Istočno Sarajevo.

2011. i 2012. godine, ovaj grad je ugostio bicikliste iz celog sveta kao domaćin etape na našoj najprestižnijoj trci koja je tih godina prošla kroz Bosnu i Hercegovinu.

Prošlo je gotovo 10 godina od kako je upravo preko Višegrada sve do Jahorine vožena jedna od najtežih etapa u istoriji trke Kroz Srbiju.

Jahorina kao izuzetan Olimpijski centar, biser zimskog turizma na ovim prostorima, imala bi priliku da još jedno predstavi svoje turističke potencijale i lepote čitavog kraja biciklistima iz celog sveta, ali i svim ljubiteljima ovog sporta koji sa velikom pažnjom prate trku Kroz Srbiju.

Pregovori se vode i sa gradom biciklizma, Kraljevom.

Vladimir Kuvalja je i direktor trke Beograd - Banjaluka, koja će se voziti po 13. put. 

Od ove godine, sportski direktor te trke biće generalni sekretar našeg Biciklističkog saveza, Saša Gajičić. Trka Beograd - Banjaluka će se umesto dosadašnje dve, imati čak četiri etape.

Prva velika akcija u sprskom biciklizmu očekuje nas već krajem januara, kada će se na srebrnom Jezeru voziti državno prvenstvo u ciklo-krosu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи