Veljko Stojnić šampion Balkana

Srpski biciklista Veljko Stojnić dominantno je osvojio titulu šampiona Balkana, na prvenstvu koje je održano u našoj zemlji, u Kraljevu na stazi Beranovac.

Na ovogodišnjem prvenstvu Balkana nastupilo je 35 biciklista iz 7 nacionalnih selekcija. Naš reprezentativac Veljko Stojnić dominantno je bio prvi i zabeležio rezultat od 2:44:21. Drugo mesto na automotodromu Beranovac zauzeo je reprezentativac Turske Oguzan Tirjaki, dok je treći bio još jedan reprezentativac naše zemlje, Stefan Stefanović.

Biciklisti su prešli ukupno ukupno 115,5 kilometara. Dužina staze bila je 5250 metara, a takmičari su izvezli 22 kruga prosečnom brzinom od 42,17 kilometara.

Prema rečima predsednika Balkanske biciklističke unije Vladimira Kuvalje, u narednim godinama radiće se još više na popularnosti i omasovljenju u svim balkanskim državama.
Bila je to kruna sezone na našim drumovima, i poslednja trka sezone, kojom je naš Biciklistički savez obeležio više nego uspešnu 2018. godinu.

Kuvalja je jedan od čelnih ljudi i trke Beograd - Banjaluka koja će naredne godine imati četiri etape i koja će biti prve kategorije, ali i jedan od čelnika trke Kroz Srbiju koja izaziva najviše pažnje na našim drumovima.

Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović zadovoljan je organizacijom Balkasnakog šampionata i uspehom mladog Stojnića, ali i čitavom 2018. godinom. U narednoj godini, koja će biti predolimpijska, sakupljaće se bodovi za Tokio 2020, a na našim drumovima će u fokusu biti 13. trka Beograd - Banjaluka i 59. trka Kroz Srbiju. Te trke voziće se u aprilu i u junu.

Pripreme za narednu sezonu već su počele, veliko je interesovanje gradova za domaćinstvo etapa na 59. trci Kroz Srbiju, a staza će biti objavljena sredinom novembra. Direktor trke i ove godine biće Saša Gajičić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара