Završnica biciklističke sezone na Ušću

Biciklistička reprezentacija Srbije vratila se sa Svetskog šampionata u Insbruku, gde je nastupilo pet naših takmičara. U srpskom Savezu uveliko se spremaju za nove izazove i predstojeća takmičenja na našim drumovima.

Srbiju su u Insbruku predstavljali seniorka Jelena Erić, mlađi seniori Veljko Stojnić i Ognjen Ilić, kao i juniori Admir Kolašinac i Đorđe Đurić. Srbija je bila jedina zemlja sa Balkana koja je imala predstavnike u svim uzrasnim kategorijama.

O njihovim rezultatima i planovima za budućnost razgovarali smo sa Generalnim sekretarom Biciklističkog saveza Srbije Sašom Gajičićem i selektorom reprezentacije naše zemlje Ivanom Stevićem.

Svetsko prvenstvo u Insbruku bilo je jedno od najbolje organizovanih do sada, a u spektakularnoj trci seniora, titulu šampiona sveta osvojio je legendarni Španac, 38-godišnji Alehandro Valverde, velika zvezda svetskog biciklizma.

Što se tiče našeg Saveza, pred njima je sada i organizacija Balkanskog šampionata na beogradskom Ušću, nakon čega počinju i ozbiljne pripreme za narednu godinu i trke Beograd - Banjaluka i trka Kroz Srbiju.

Lepa vest za biciklizam na ovim prostorima je i to što je Banjaluka dobila organizaciju Svetskog šampionata Gran Fondo 2021. godine.

Ipak, direktor Biciklističkog saveza republike Srpske Vladimir Kuvalja i sekretar našeg saveza Saša Gajičić imaju još veće planove. Srbija je podnela kandidaturu za Svetsko prvenstvo u planinskom biciklizmu 2021. godine u Novom Sadu, na Fruškoj gori.

Novina je i da će trka Beograd - Banjaluka za narednu godinu umesto dosadašnje dve, imati čak četiri etape.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи