Banjaluka domaćin SP u biciklizmu

Na svečanosti koju je organizovala Svetska biciklistička federacija (UCI) u Insbruku, prvi čovek svetskog biciklizma David Lapartien objavio je da će prvi put u istoriji Banjaluka dočekati najbolje svetske bicikliste u konkurenciji mastersa. Banjaluka će 2021. godine biti domaćin Svetskog šampionata Gran fondo.

Na svečanosti koju je organizovala Svetska biciklistička federacija (UCI) u Insbruku, prvi čovek svetskog biciklizma David Lapartien objavio je da će prvi put u istoriji Banjaluka dočekati najbolje svetske bicikliste u konkurenciji mastersa.

Najzaslužniji za ovo neverovatno priznanje svakako je gospodin Bladimir Kuvalja, direktor Biciklističkog saveza Bosne i hercegovine, izvršni direktor međunarodne biciklističke trke Beograd - Banjaluka i jedan od čelnih ljudi trke Kroz Srbiju.

Kuvalja je u prethodnih godinu dana predanim radom i odličnom prezentacijom, u najvećoj meri uticao na to da Banjaluka dobije organizaciju Gran fondo Svetskog prvenstva 2021. godine.

Predsednik Svetske biciklističke federacije David Lapartien uručio je Kuvalji majicu namenjenu svetskom prvaku koja će boti dodeljena šampionu sveta u mastersima 2021. godine.

Pored dodele domaćinstva Svetskog prvenstva Banjaluci, odlučeno je i da će Svetsko prvenstvo u drumskom biciklizmu 2021. godine biti organizovano u Belgiji.

Od ranije je poznato da će se naredno Svetsko prvenstvo 2020. organizovati u Velikoj Britaniji u Jorkširu.

U Insbruku je u toku Svetski šampionat, na kojem učestvuje i petoro srpskih predstavnika.

broj komentara 0 pošalji komentar