Razočaranje u Bakuu, Majdov i Kukolj ispali posle prve borbe

Dvojica srpskih džudista koji su se takmičili u kategoriji do 90 kilograma, Aleksandar Kukolj i Nemanja Majdov, završili su učešće već u drugoj rundi takmičenja u Bakuu.

Kao i prošle godine Aleksandar Kukolj bio je prvi nosilac u svojoj kategoriji, pa je radio borbu tek od druge runde. Protivnik mu je bio Nasif Alijas, Brazilac koji se bori za Liban. Iskoristio je svoj momenat da baci Kukolja na vazari i do kraja borbe radio je veoma destruktivno što sudije nisu kažnjavale.

"Postavio se potpuno defanzivno. Očekivao sam da će sudije da otvore borbu sa kaznom, tj. da gaprimoraju da se bori. Ipak ne volim da svaljujem krivicu na sudije. Milsim da sam od prevelike želje, posle operacije kolena, malo ranije došao do forme. Svakako predstoji analiza sa svojim stručnim timom, rekao je Kukolj posle borbe.

Pola sata posle Kukolja, na tatami je izašao Nemanja Majdov. Njegovo crveno ime na kimonu koje označava aktuelnog svetskog šampiona, nije mnogo uplašilo Francuza Orelijana Dijesa. Borba je bila izuzetno iscrpljujuća i ušla je u produžetak koji je trajao više od pet minuta, pa je čak i prekinut jer su Majdovu lekari ukazivali pomoć zbog modrica i ogrebotina u predelu oka. Kada se meč nastavipo, sudije su procenile da srpski borac nije bio dovoljno aktivan pa je Nemanja dobio i treću kaznu i tako završio učešće u Bakuu.

"Prihvatam ovo uzdignute gleve, to je sport. Porazi kao što je ovaj će me učinizi jačim. Neću ništa menjati u svojoj taktici i ciljaću ponovo da postanem svetski šampion", prokemntarsiao je Majdov.

Ostala su još dva borca koja će predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu u džudou. Bojan Došen u kategoriji do 100 kilograma i Žarko Ćulum u superteškoj kategoriji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво