Fondacija Novak Đoković organizovala šestu "Drugarijadu" na Kopaoniku

Fondacija Novak Đoković organizovala šesti put za redom Kamp prijateljstva - "Drugarijadu" na Kopaoniku. Kamp obuhvata decu uzrasta od sedam do deset godina, uglavnom iz manje razvijenih sredina u Srbiji.Kamp je počeo 16. a završava se 21. septembra.

U kampu prijateljstva ove godine boravi 129-toro dece sa učiteljima iz Žagubice, Petrovca na Mlavi, Priboja, Svilajnca, Smederevske Palanke,  Kruševca i Prokuplja. Organizovane su brojne krativne radionice, avanturističke i sportske aktivnosti.

Ideja Fondacije Novak Đoković i jeste da deci kroz raznovrstan program, koji je usklađen sa njihovim uzrastom i mogućnostima pruže različita iskustva koja nemaju prilike da dožive u svakodnevnom ambijentu u svojim mestima.

"Taj raznovrstan program uključuje različite dane kao što su dan nauke, kada im prikazujemo različite eksperimente, dan prirode, kada pričamo sa njima o prirodi, šta je priroda i kako funkcioniše. Na koji način možemo da doprinesemo prirodi i ona nama", izjavio je Marko Kovačević iz Fondacije Novak Đoković.

Mališani su imali priliku da upoznaju našu poznatu glumicu Hristinu Popović.

"Velika mi je čast što sam ove godine ambasador "Drugarijade" i što imam priliku da deci koja su iz zabačenih mesta, koja sada imaju priliku da se druže, da im približimo i takođe moj posao i šta to znači gluma", izjavila je Hristina Popović.

U kampu prijateljstva do sada je učestrvovalo skoro pet stotina maliana i 140 učitelja iz 32 mesta u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи