Dva čamca Srbije u četvrtfinalu SP

Od tri srpska čamca koja učestvuju na Svetskom prvenstvu za seniore u Plovdivu dva su odlično startovala i već u prvim trkama se domogli narednih rundi šampionata. Dvojac Miloš Vasić, Nenad Beđik i skifista Marko Marjanović su se prvim, odnosno drugim mestom u svojim kvalifikacionim grupama, direktno plasirali u četvrtfinala koja su na programu 12. septembra.

Srpski veslači Miloš Vasić i Nenad Beđik pobedili su u svojoj kvalifikacionoj grupi s vremenom 6:23.70, ostavivši iza sebe i posadu Čeha, Helešika i Podražila, osvajača medalja na sva tri ovogodišnja svetska kupa.

Pored našeg čamca među 24 najbolja otišle se i posade Češke (6:26.66), Italije (6:28.45) i Ukrajine (6:30.40), dok je petoplasirani Brazil (6:32.33) otišao u repesaž.

U četvrtfinalu je i skifista Marko Marjanović, koji je osvojio drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj četvrtoj grupi, dok će naš treći predstavnik na šampionatu Miloš Stanojević u skifu za lake veslače morati u repesaž, pošto je bio peti u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Četvrtfinalne trke održaće se 12. septembra.

broj komentara 0 pošalji komentar