Tri srebra za Srbiju na SP, Arunović prva do norme za Tokio

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović u disciplini vazdušni pištolj osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji i došla do prve srpske norme za Olimpijske igre u Tokiju. Arunović je imala rezultat od 239,8 krugova, za 1,3 lošiji od Grkinje Ane Korakaki, osvojivši svoju petu svetsku medalju.

Na šampionatu u Čangvonu srebro je osvojio i Damir Mikec u disciplini malokalibarski pištolj na 50 metara, koja nije u olimpijskom programu.

Mikec je imao 562,3 kruga, za 1,9 slabije od Indijca Oma Prakaša Mitarvala, dok je treći bio Korejac Demjung Li sa 560,4.

Treće srebro za Srbiju doneli su u ekipnoj konkurenciji malokalibarskim pištoljem Mikec, Duško Petrov i Dimitrije Grgić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Zorani Arunović osvajanje srebrne medalje na Prvenstvu sveta u streljaštvu u Čangvonu, u Južnoj Koreji.

"Vicešampionka sveta naša sjajna Zorana Arunović!!! Svaka čast Zorana na ovoj prestižnoj tituli i na prvoj izborenoj normi za Srbiju za Olimpijske igre 2020!!! Čestitam Zorani, njenom stručnom štabu i Streljačkom savezu Srbije na ovom uspehu!", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи