Finale za dubl skul Srbije

Srpski dubl skul Igor Đerić i Dušan Slavnić izborili su direktan plasman u finale Evropskog prvenstva za seniore do 23 godine, koje se održava u Brestu. Oni su u prvoj grupi kvalifikacija, s vremenom 6:23.66, bili drugi i sa prvoplasiranom posadom Grčke se direktno plasirali u finalu trku koja će se održati u nedelju.

Srpski dubl skul je odlično startovao na Evropskom prvenstvu za seniore do 23 godine, koje je počelo u Brestu.

Đerić i Slavnić su posle prvih 500 metara bili treći iza svetskih prvaka u dubl skulu za mlađe seniore Grka Touskosa i Stergiakasa i Rumuna Halmagaina i Kojokarua. Poredak tri prva čamca nije se menjao ni na ulasku u drugu polovinu trke. Tada je naš dubl skul krenuo u napad na čamac Rumunije. Borba prsa u prsa trajala je gotovo 500 metara, a iz nje su kao pobednici izašli Đerić i Slavnić. Posle dugotrajnog okršaja slomili su čamac Rumunije i zauzeli čvrst kurs ka finalu, završivši trku sa drugim rezultatom kompletnih kvalifikacija.

Treće, četvrto i peto mesto u ovoj grupi kvalifikacija zauzeli su čamci Rumunije (6:28.45), Estonije (6.43.43) i Češke (7:00.24) i oni će u subotu popodne priliku za plasman među šest najboljih posada tražiti u repesažu.

Iz druge grupe kvalifikacija direktno u finale su se plasirali čamci Poljske (6.25.49) i Austrije (6:27.07), dok su repesaž otišle posade Danske (6:29.51), Rusije (6:40.77) i Velike Britanije (6:44.80).

Finalna trka u kojoj će se naš dubl skul nadmetati za osvajanje odličja biće održana od 12.30 u nedelju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара