SIM završene u Splitu, Srbija najuspešnija

Međunarodno finale Sportskih igara mladih za 2018. godinu uspešno je završeno u Splitu, a Srbija je bila najuspešnija sa 36 osvojenih medalja. Uz mnogo poznatih gostiju poput Predraga Mijatovića, Željka Tanaskovića, Nenada Borovčanina, Slavena Bilića, Zlatka Dalića i ostalih, Igre su završene sinoć uz spektakularni vatromet na popularnom šetalištu Riva.

Više od 1.100 dečaka i devojčica školskog uzrasta i njihovih pratilaca imalo je mini letovanje, druženje i sjajna takmičenja, na kojima je Srbija bila osvojila 10 zlatnih, 14 srebrnih i 12 bronzanih medalja, pet vise od Hrvatske (11 zlatnih, 8 srebrnih i 12 bronzanih) i Bosne i Hercegovine koja je imala 15 (5 zlatnih, 6 srebrnih i 4 bronzane).

Sve učesnike pozdravio je Zdravko Marić, regionalni predsednik SIM i osnivač ove manifestacije, a obratila se i predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović.

"Na spektakularni način završene su Igre za ovu godinu. Oko 1.100 mališana družilo se sa nama pet dana, kupali se sunčali i takmičili. I ono što je najveća vrednost je da su deca upoznala mnogo novih prijatelja. Mi kao SIM Srbije smo ponosni na čitavu organizaciju Igara tokom cele sezone, imali smo preko 160.000 mališana iz tri zemlje. Ponosni smo na svu našu decu učesnike", istakla je Jovanović.

Nekadašnji fudbaler Partizana i Reala, koji je ambasador SIM, Predrag Mijatović, bio je oduševljen svime što je video u Splitu.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što promovišem SIM. Ove Igre mladih rastu, ogroman broj dece iz regiona najbolja je potvrda toga. Čestitam Zdravku Mariću, koji je sa svojim timom napravio brend od Igara", naveo je Mijatović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво