Pripreme za EP u karateu nedostižne maloj Anđeli

Anđela Milojević ima osam godina. Živi u Varvarinu a trenira karate u susednom Ćićevcu – i u tome je jedna od najuspešnijih, ali i jedina koja nije dobila novac za pripreme za odlazak na evropsko takmičenje.

Anđela Milojević ima malo teži život od većine vršnjaka. Živi u selu Donji Katun u socijalno ugroženoj porodici. Ipak, ima svoj san. I kada nema gde da trenira, ona nađe način, zato je i zid prepun odličja. Izdvaja do sada najveći uspeh – kvalifikovala se za takmičenje u Češkoj.

Češka je nešto dalje, ali Kruševac je bliže. Tamo su bile pripreme za evropski šampionat. Anđela nije išla, iako je mladi reprezentativac Srbije.

"Nije imala sredstava da ode na pripreme, a Ćićevac i Varvarin se međusobno prepiru", objašnjava njena majka Tatjana Milojević.

U Ćićevcu kažu da ne daju novac za decu koja žive u drugim opštinama, a u Varvarinu da ne daju novac onima koji ne treniraju u njihovoj opštini. Iako jedina nije otišla na pripreme, jedina je postigla uspeh na evropskom šampionatu.

Trener kaže da je Anđela jedna od najtalentovanijih mladih karatistkinja. Šteta je, dodaje, što samo ona na pripreme nije išla.

"Opština Varvarin je pomogla jednom sa 10.000 dinara, ali smo svaki naredni put naišli na odbijanje", rekao je trener Lazar Radisavljević.

U opštini Varvarin navode da nije problem to što devojčica ne trenira u njihovoj opštini, već to što je zahtev za pomoć podneo karate klub, a ne Anđelini roditelji.

Na pitanje da li se u obrazloženju navodi da roditelji lično treba da podnesu zahtev, predsednik Skupštine opštine Varvarin Dragoljub Stanojević odgovara da misli da nije.

"Ja ovde imam zaključak opštinskog veća koji im je dat i to je ono što je prepisano iz zakona", rekao je Stanojević.

U ovom slučaju sve je po zakonu, ali samo mali napor opštinskog službenika, da u zaključku napiše da porodica mora da podnese zahtev ili da ih o tome obavesti telefonom, značio bi za ovu devojčicu mnogo.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво