Završene Igre mladih, najbolji idu na veliko finale u Split

Posle 5 dana i 1700 učesnika na Sportskim igrama mladih, izabrni su najbilji koji će predstavljati našu zemlju na velikom finalu u Splitu, od 20. avgusta. Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, a naša kuća je medijski pokrovitelj.

Uručenje medalja pratio je letnji pljusak, kažu, za sreću. A ovako su se pobedi radovale devojčice sa Zlatibora koje će u Splitu predstavljati Srbiju u odbojci. Sa njima put Splita odlaze i fudbaleri, odbojkaši, rukometaši, atletičari, teniseri....

Ovo nisu profesionalni sportisti, mada, možda će neki od njih krenuti tim putem. Pobedi se raduju, ali im ona nije prioritet.

"Mi smo ponosni što smo uspeli da usadimo da je bitno ko je kakav drug i prijatelj, da neguju i šire drugarstvo prijateljstvo i toleranciju. Ovde pobeda kao sportska pobeda na terenu nije proritet. Svi naši mali simovci znaju da su oni svi šampioni samim učescem u našim igrama a oni koji su na terenima imali samo malo više sportske srece oni su ostvarili to pravo da predstavljaju Srbiju na velikom regionalnom međunarodnom finalu", kaže Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije

Sportske igre mladih u protekla tri meseca okupile su više od 80 hiljada mališana od Vranja do Subotice i najveća su manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima. Njen osnovni cilj je promocija zdravog života i prijateljstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи