Završene Igre mladih, najbolji idu na veliko finale u Split

Posle 5 dana i 1700 učesnika na Sportskim igrama mladih, izabrni su najbilji koji će predstavljati našu zemlju na velikom finalu u Splitu, od 20. avgusta. Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, a naša kuća je medijski pokrovitelj.

Uručenje medalja pratio je letnji pljusak, kažu, za sreću. A ovako su se pobedi radovale devojčice sa Zlatibora koje će u Splitu predstavljati Srbiju u odbojci. Sa njima put Splita odlaze i fudbaleri, odbojkaši, rukometaši, atletičari, teniseri....

Ovo nisu profesionalni sportisti, mada, možda će neki od njih krenuti tim putem. Pobedi se raduju, ali im ona nije prioritet.

"Mi smo ponosni što smo uspeli da usadimo da je bitno ko je kakav drug i prijatelj, da neguju i šire drugarstvo prijateljstvo i toleranciju. Ovde pobeda kao sportska pobeda na terenu nije proritet. Svi naši mali simovci znaju da su oni svi šampioni samim učescem u našim igrama a oni koji su na terenima imali samo malo više sportske srece oni su ostvarili to pravo da predstavljaju Srbiju na velikom regionalnom međunarodnom finalu", kaže Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije

Sportske igre mladih u protekla tri meseca okupile su više od 80 hiljada mališana od Vranja do Subotice i najveća su manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima. Njen osnovni cilj je promocija zdravog života i prijateljstva.

broj komentara 0 pošalji komentar