Počele 55. MOSI u Priboju

Priboj je do nedelje veliki centar sporta i mladosti.U tom gradu održavaju se 55.MOSI, međuopštinske sportske igre, jedna od najvećih amaterskih sportskih manifestacija na Balkanu.

Pribojskim stadionom prodefilovalo je 29 ekipa iz isto toliko opština i gradova Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Različita mesta, interesovanja i sportsko iskustvo ali slične želje i očekivanja sportista.

"Bitno je da steknem nove drugare i druženje, mada sve to možemo da ostavimo po strani jer mi smo prvenstveno došli ovde da osvojimo medalju. Druženje između igrača iz svih gradova, međusobno druženje, tako da pre svega dobra manifestacija za mlade sportiste a ujedno i takmičenje na sportskom nivou", rekao je jedan od takmičara.

"MOSI je jedno veliko iskustvo za nas sportiste, s obzirom da treniram atletiku ne očekujem puno jer je baš jaka konkurencija,da se provedem lepo", dodao je drugi učesnik manifestacije.

U rekonstrukciju sportskih objekata domaćini iz Priboja uložili su 200 miliona dinara,a za najbolje pripremili gotovo hiljadu medalja. 2100 sportista odmeriće snage na različitim terenima.

Što se tiče samih MOSI, tu imamo 15 takmičenja,15 različitih disciplina,sve muške discipline su zastupljene, s tim što je u ženskoj konkurenciji zastupljeno 11 disciplina", rekao je predsednik Sportskog saveza Priboja Filip Komarica.

Da su u pitanju sportske igre mladih bez upliva politike potvrdilo je i to što je početak takmičenja označio košarkaš Marko Gudurić, nad Pribojem poleteli baloni a osim takmičenja svako veče biće i koncerti.

broj komentara 0 pošalji komentar