Marko Marjanović viceprvak Mediterana

Marko Marjanović osvojio je srebrnu medalju u skifu na 18. Mediteranskim igrama u Španiji, a Igor Đerić i Aleksandar Beđik su peti u funalu dubl skula. U finalu ove discipline, na Olimpijskoj regatnoj stazi u Kasteldefeldsu u Kataloniji, naš reprezentativac je deonicu dugu 1.000 metara izveslao u vremenu 3:16.628.

Zlato je osvojio Italijan Luka Rambaldi (3:14.757), prošlogodišnji osvajač svetske bronze i evropskog zlata u dubl skulu, a bronzana medalja pripala je Grku Spiridonu Kalencisu (3:22.843), saopštio je Veslački savez Srbije.

Igor Đerić i Aleksandar Beđik svoj debitantski nastup na mediteranskim igrama završili su na petom mestu. U finalu dubl skula naš čamac postigao je rezultat 3:06.649.

Mediteranska titula pripala je Grcima Stefanosu Ncouskosu i Hristosu Stergiakosu (2:58.983), srebro su Slovenci Miha Aljančić i Nik Krebs (3:02.528), a bronzu finalisti nedavnog Svetskog kupa u Otenshajmu, Italijani Romano Batisti i Simone Venier (3:04.824).

Đerić i Beđik su loše startovali u finalu. Nakon polovine trke bili su peti, što im je bio i krajnji plasman.

"Iako je nastupio bolestan Marijanović je izveslao odličnu trku i sve čestitke na tome. S druge strane Đerić i Beđik uprkos želji i trudu nisu uspeli da stignu do odličja, pre svega jer se nisu dobro snašli u uslovima jakog bočnog vetra na stazi. Sve u svemu svi naši reprezentativci zaslužuju pohvale na ozbiljnosti i disciplini koje su pokazali na veslačkoj regati Mediteranskih igara u Španiji.", istakao je trener Aleksandar Ivković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво