Srbi u šest finala na Evropskom prvenstvu

Kajakaši Srbije su prvog takmičarskog dana na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama na Savskom jezeru izborili učešće u čak šest polufinalnih trka. Od devet posada koje su veslale u petak, čak šest je obezbedilo mesto u A finalima i donele našem timu isto toliko šansi za osvajanje odličja.

Trke za medalje obezbedili su: Marko Tomićević i Milenko Zorić u dvosedu na 1.000 metara, Marija Dostanić i Kristina Bedeč u dvosedu na 1.000 metara, Milica Starović u jednosedu na 200 metara, ženski četverac na 500, muški četverac na 1.000 i Simo Boltić i Strahinja Stefanović u dvosedu na 500.

Aktuelni svetski šampioni i evropski vicešampioni Marko Tomićević i Milenko Zorić su kao drugi u kvalifikacionoj grupi izborili direktno finale vremenom 3:18.468.

Milica Starović je bez greške izveslala kvalifikacije jednoseda na 500 metara. Duže od polovine trke naša takmičarka je bila izjednačena sa Slovenkom Anjom Osterman. Uzbuđenje je ipak izostalo. Starovićeva je sjajnim finišom rešila sve dileme. Trku je završila rezultatom 1:55.591.

Nedavno stastavljena posada Marija Dostanić i Kristina Bedeč je pitanje finala takođe rešila kroz kvalifikacije vremenom 3:50.420.

Četvrto finale Srbiji je doneo ženski četverac: Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč, Marija Dostanić. Iako su sve naše dame u petak imale po još jendu disciplinu, smogle su snage da u uzbudljivom polufinalu izbore plasman u trku za odličja. Srpkinje su bile treće u polufinalnoj grupi rezultatom 1:39.357.

Polufinale je uspešno prebrodio i muški četverac na 1.000 metara: Nikola Rasulić, Anđelo Džombeta, Dragan Hančovski, Mihailo Subotić. Kroz cilj su prošli u vremenu 3:08.991.

Tačku na uspešan dan stavio je dvosed Boltić i Stefanović drugim mestom i rezultatom 1:34.768 u polufinalnoj grupi dvoseda na 500 metara.

Muški četverac na 500 metara u sastavu Vladimir Torubarov, Dejan Pajić, Ervin Holpert, Stefan Vekić je u kvalifikacijama bio sedmi, u polufinalu osmi u grupi.

Nikolina i Olivera Moldovan nisu uspele da se plasiraju u finale discipline K-2 500. Zauzele su osmo mesto u polufinalnoj grupi sa vremenom 1:54.843.

Bojan Zdelar bio je četvrti u polufinalu K-1 500, troje je išlo u A finale, a njegov rezultat je bio 1:45.871.

Muški četverac na 500 u sastavu Vladimir Torubarov, Dejan Pajić, Ervin Holpert, Stefan Vekić nije uspeo da se plasira u finale, zauzeli su osmo mesto u polufinalnoj grupi sa vremenom 1:26.855.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво