Čas biciklizma u Mionici

Pred nama je 58. međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju" koja će se voziti od 7. do 10. juna. Mionica će biti domaćin prve etape. U ovom gradu organizovana je interesantna akcija sa najmlađima.

Nakon Požarevca u kojem će se voziti druga etapa, čelni ljudi našeg biciklističkog Saveza organizovali su školice biciklizma i edukativne radionice i u Mionici odakle će i startovati ovogodišnja Trka "Kroz Srbiju". 

Boban Janković, predsednik opštine Mionica, naglasio je da će ovogodišnja trka "Kroz Srbiju" u mnogome doprineti i promociji turističkih kapaciteta čitavog kraja, ali i da ovakve akcije mnogo znače za mlade kako bi se sklonili od kompjutera i telefona, i prihvatili zdravije načine života. 

Pored promocije i popularizacije biciklizma među najmlađima, cilj ovakvih časova vožnje u Mionici je i priprema najmlađih za zvanično takmičenje koje će ove devojčice i dečaci imati pre početka prve etape na našoj najznačajnijoj trci, kada će pobednicima biti dodeljene nagrade u vidu bicikala i guralica.

Kao i u Požarevcu, i u Mionici su vrtiću i osnovnoj školi poklonjene po dve guralice najmlađim predškolcima, ali i dva bicikla mlađim osnovcima, kako bi sa svojim profesorima mogli da nastave sa vežbanjem i sprovode sa decom svakodnevno ovakve akcije.

Biciklistički savez Srbije pokazuje da brine o najmlađima i budućnosti ovog sporta, te se kroz ovakve akcije očekuje i da se na našim drumovima pojavi možda i neki novi Sagan, Kevendiš, Frum ili Nibali.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво