Olimpijskim danom obeležen rođendan MOK-a

Rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta obeležen je danas u Srbiji, 24. put po redu, tradicionalnim trkama za decu, trci zadovoljstva na 3.000 metara, porodičnoj trci, trci osobama sa invaliditetom i štafetno-sponzorskoj trci u Hajd parku.

Promoterka ovogodišnje manifestacije, kajakašica Milica Starović, prenela je poruku predsednika MOK-a Tomasa Baha koji je poručio da je u sportu najvažnija radost.

"Sport je univerzalan i zato je Olimpijski dan takođe važan, da zapamtimo da u sportu treba da uživamo svuda i sa svima, devojčice i dečaci, muškarci i žene, mladi i stari, bez obzira na lične sposobnosti. Sport je oduvek spajao ljude. Zato vas ohrabrujem da se svako od vas uključi u sport i širi radost baveći se sportom", napisao je Bah.

Kajakaš Marko Tomićević preneo je reči prvog čoveka Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića da olimpijski pokret okuplja milione ljudi širom sveta.

"Učimo da je u životu najvažnije uvek davati svoj maksimum u svemu što radimo i da težimo da naš svet kroz sport pravimo boljim mestom za sve nas. Olimpijski dan je vreme za druženje, za učenje, za bavljenje sportom, za provodenje vremena u prirodi, širenje olimpijskog duha i promociju olimpijskih vrednosti. Bavljenje sportom u prirodi je najlepše i zato je važno da uvek imamo svest koliko je bitno da čuvamo životnu sredinu, jer tako čuvamo našu planetu i ostavljamo je i generacijama koje dolaze posle nas", poručio je Maljković.

Maljković je istakao važnost porodica i da je ona stub odrastanja, vaspitanja, društva i cele zemlje.

"Iz tog razloga posebno nam je drago što danas ovde najveći broj učesnika čine najmlađi. Ako najmlađima usadimo pravi sistem vrednosti i naučimo ih koliko je važno baviti se sportom, i njihova i naša budućnost će biti lepša i zdravija".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара