Vilmoš Zavarko trostruki šampion sveta u kuglanju

Srbija se iz Kluža vraća sa pet trofeja - četiri zlatne i jednom bronzanom medaljom. Vilmoš Zavarko postao je trostruki šampion sveta, Jasmina Anđelković „zlatna“ u kombinaciji uz svetski rekord, dok je Srbija osvojila Kup nacija na Svetskom prvenstvu u Klužu!

Vilmoš Zavarko, srpski reprezentativac i najbolji kuglaš sveta, osvojio je tri zlatne medalje na Šampionatu sveta u Klužu u Rumuniji. Poslednjeg dana okitio se najsjajnijim odličjem u disciplini pojedinačno-klasik, osvojio je titulu u kombinaciji, a trijumfovao je i u sprintu.

Jasmina Anđelković je osvojila prvu zlatnu medalju u kombinaciji, prvu i jedinu najsjajniju u istoriji ženskog srpskog kuglanja i sa 890 čunjeva obrila svetski rekord, a Igor Kovačić bronzu u pojedinačno-klasik.

Srbija je najbolja u prestižnom Kupu nacija ispred Hrvatske i Nemačke.

Zavarko je u pojedinačnom finalu savladao Nemca Maunela Vajsa sa 695:627 u čunjevima i 3,5:0,5 u poenima. Dve bronze pripale su Janu Bini (Češka) i Igoru Kovačiću (Srbija) koga je Zavarko eliminisao u polufinalu.

Žensko finale pripalo je Sini Bajze (Nemačka) koja je savladala Mađaricu Anitu Meheš sa 617:594 (3:1). Bronze su pripale Barbari Strelec iz Slovenije i Ines Maričić iz Hrvatske.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво