Održan Paraolimpijski sportski dan

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je danas u OŠ "Banović Strahinja" na Čukarici da je veoma važno što se već sedam godina održava manifestacija Paraolimpijski sportski dan koja promoviše sport i druženje učenika sa paraolimpijcima Srbije.

On je na otvaranju ove sportske i humanitarne manifestacije podsetio na uspehe paraolimpijaca koji su Srbiji doneli dosta medalja i izrazio očekivanje da će to činiti i dalje.

"Vlada Srbije ozbiljno radi svoj posao. Država Srbija napreduje u svakom pogledu, gde god se pojavimo i u sportu i sada u obrazovanju, smo zapaženi", kazao je on i dodao da je Srbija iduće sedmice domaćin velikog ministarskog sastanka koji se održava u Parizu. Šarčević je naveo da je jedan od njegovih ciljeva da se vrati sjaj visokom obrazovanju Srbije i da se poveća broj stranih studenata u Srbiji.

Direktorka OŠ "Banović Strahinja" Tatjana Vasović Novosel rekla je da članovi Paraolimpijskog tima Srbije nižući uspehe najbolje predstavljaju svoju zemlju, kao i da su pokazali da se svet menja velikom upornošću i željom.

"Dokazali su, najpre sebi i svima nama da se trudom i radom može postići baš sve...Mi verujemo u reči velikog Nelsona Mendele da je obrazovanje najmoćnije oružje koje možemo upotrebiti da menjamo svet", rekla je ona i poželela svima dobrodošlicu u OŠ "Banović Strahinja" koja danas slavi dan škole.

Ovogodišnji Paraolimpijski dan održava se pod parolom "Samo zajedno možemo sve".

U Srbiji se Paraolimpijski sportski dan održava od 2011. godine.

Današnjoj manifestaciji prisustvovali su i ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan i članovi Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво