Veslači Zvezde najuspešniji na prvenstvu u malim čamcima

Veslači Crvene zvezde sa šest medalja (tri zlatne, dve srebrne i jednom bronzanom) bili su najuspešniji na premijernom prvenstvu Srbije u malim čamcima koje je održano na Regatnoj stazi na Savskom jezeru.

Na šampionatu, koji je okupio predstavnike 12 klubova i 57 čamaca u skifu i dvojcu u dve uzrasne kategorije (seniori i juniori) drugo mesto osvojili su veslači Partizana (tri zlatne, jednom srebrnom i tri bronzane), dok je treće mesto zauzeo Galeb (jedno zlato, jedno i po srebro i jedna bronza).

U skifu za seniore trijumfovao je Marko Marjanović iz Partizana (7:46.66), a u dvojcu za seniore Miloš Vasić i Igor Đerić iz istog kluba (7:31.55).

U skifu za seniorke bez premca bila je Jovana Arsić iz Crvene zvezde (9:17.31), koja je sa klupskom drugaricom Natašom Zarić osvojila najsjajnije odličje i u dvojcu za seniorke (8:46.79).

Marko Torbica iz Smedereva prigrabio je zlatno odličje u skifu za juniore (8:01.88), dok su Marko Prodanović i Todor Stanković iz Galeba bili najuspešniji u konkurenciji dvojaca za juniore (7:36.99).

U skifu za juniorke slavila je Maša Bugarski iz Partizana (9:35.08), a u dvojcu za juniorke Minja Vizi i Iva Lazić iz Crvene zvezde (9:08.46).

"Prvenstvo Srbije u malim čamcima uvedeno je od ove godine i imalo je uspešnu premijeru, pre svega zbog činjenice da je okupilo veliki broj seniora i juniora. Naročito smo zadovoljni podatkom da je na ovom šampionatu nastupio veliki broj juniorki u skifu, što je odlična stvar za žensko veslanje. Uslovi na stazi su bili teški zbog vetra, ali bez obzira na to regata je uspešno privedena kraju", izjavio je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.

On je prokomentarisao i postignute rezultate.

"Marko Marjanović u skifu za seniore i dvojac za seniore, doduše, u iznuđenom sastavu Miloš Vasić - Igor Đerić, potvrdili su visoku klasu. Sjajan rezultat postigao je i juniorski dvojac Marko Prodanović - Todor Stanković, koji je ubedljivom pobedom obezbedio sebi mesto na Evropskom prvenstvu za juniore u Francuskoj. Ozbiljan kandidat za ovo takmičenje posle šampionata na Adi Ciganliji postao je i Marko Torbica koji je pobedio u skifu za juniore. Ipak, konačan spisak putnika biće poznat posle Beogradske internacionalna regate. Sjajan rezultat postigla je i Maša Bugarski koja je kao kadetkinja pobedila u skifu za juniorke dokazavši da se radi o izuzetno velikom talentu", istakao je Jevremović.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара