Srebro za Mihaila Kadžaju

Srpski reprezentativac u rvanju Mihail Kadžaja, porazom u finalu od Artura Aleksanija rezultatom 7:0, osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 97 kilograma na Evropskom prvenstvu grčko-rimskim stilom u Kaspijsku.

Kadžaja, koji je Gruzin, ali nastupa pod zastavom Srbije, u finalu je poražen od olimpijskog i trostrukog svetskog šampiona Artura Aleksanijana.

Mihail Kadžaja je u kvalifikacijama bio bolji od Ivana Barjakova (3:1), da bi u osmini finala savladao Orhana Nurijeva iz Azerbejdžana (3:1). U borbi za polufinale uspeo je da preokrene rezultat protiv Mađara Balaža Kiša od 0:3 do konačnih 7:3 za našeg rvača.

U borbi za finale pobedio je Ramzina Azisira iz Nemačke.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je Mihailu Kadžaji na osvojenoj srebrnoj medalji na Evropskom prvenstvu u rvanju u Kaspijsku.

"Još jedan veliki uspeh naših reprezentativaca u rvanju. Iskrene čestitke upućujem Mihailu Kadžaji na osvojenoj srebrnoj medalji na Evropskom prvenstvu. Hvala Vam što ste za kratko vreme ponovo obradovali naciju i što Vašim uspesima na najbolji način predstavljate Srbiju u svetu", navela je premijerka Brnabić, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

"Vlada Srbije nastaviće da pruža podršku i pomoć svim našim reprezentativcima kako bi svako naredno takmičenje bilo uspešno kao ovo Evropsko prvenstvo u Rusiji, navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Srebrnu medalju Kadžaji čestitao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

"Još jednu vicešampionsku evropsku titulu u rvanju za Srbiju doneo nam je sjajni Mihail Kadžaja! Svaka čast Mihailo, tvoj karakter pobednika, odvažnost i predanost uz iskustvo i potvrđeno znanje stručnog štaba Srbije samo su neke od vaših karakteristika i ja verujem da je još mnogo velikih uspeha pred svima vama! Čestitam Mihailu, njegovom stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije, svaka čast! ", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

U utorak je srebrnu medalju osvojio i Viktor Nemeš.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи