Katrašnik najbrži u Banjaluci

Pobednik 12. međunarodne trke Beograd - Banjaluka je Slovenac Gašper Katrašnik iz ekipe Adria Mobil. Katrašnik je najpre u subotu pobedio u prvoj etapi voženoj od Beograda do distrikta Brčko, da bi u drugoj etapi od Teslića do Banjaluke, koja je vožena u nedelju 29. aprila, uspeo da trijumfuje u fenomenalnoj, sprinterskoj završnici ulicama prestonice Republike Srpske, i odbrani žutu majicu ispred Rusa Maikina iz profesionalnog tima Gasprom.

Pobednik trke, Gašper Katrašnikekipa iz ekipe Adria Mobil izjavio je nakon trke:

"Naša ekipa kontrolisala je celu trku, tu na krugu došli smo ispred i na kraju malo sreće na sprintu i opet pobeda. Velika pobeda za mene, dobio sam priliku da budem prvi sprinter tima, jer se povredio naš prvi sprinter, Srbin Dušan Rajović koji je polomio ruku. Da je on vozio, svi bi smo radili za njega". 

Zelenu majicu za najboljeg na prolaznim ciljevima osvojio je Jadok Salzman. Crvena majica namenjena najboljem na brdskim ciljevima pripala je Slovencu Roku Korošecu, dok je belu majicu za najboljeg mladog vozača do 23 godine poneo Italijan Alesandro Marinozi iz ekipe Sanđemini koja je bila najbolja u ekipnom plasmanu ispred turskog tima Torku Sekerspor i Slovenačke Adrije. 

Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra za sport Vlade Republike Srpske naglasio je da se naredne godine očekuje još bolja organizacija i još jača konkurencija.

"175 biciklista iz 25 svetskih ekipa, prešlo je za dva dana blizu 400 kilometara, a u organizacionom smislu ovo je bila najbolja trka do sada".

Najzaslužiji za celokupnu organizaciju trke je direktor takmičenja,Vladimir Kuvalja, koji se obratio velikom broju gledalaca na trgu u Banjaluci, gde je finiš trke ispratilo više od 3000 ljubitelja sporta i biciklizma. 

"Šlag na torti je bio u Banjaluci, naravno tu smo uložili i najviše sredstava i grad Banjaluka je i najveću podršku dao zajedno sa Ministarstvom i sa predsednikom Republike Srpske, zadovoljan sam svim onim šti se desilo i mi ćemo raditi na tome da budemo svake godine sve bolji i bolji', istakao je Kuvalja. 

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, naglasio ejd a je Banjaluka evropski grad sporta za 2018, i da će naredne godine kao i prethodnih biti učinjeno sve da se kvalitet trke podigne na što veći nivo. 

"Velika je stvar za Banjaluku što je ovoliki broj kvalitetnih vozača došao u naš grad. To je velika stvar za naš turizam, i promociju Banjaluke kao evropskog grada sporta u 2018. godini', dodao je Radojičić.

Od 7. do 10. juna našu zemlju očekuje i 58. međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju. 

Stoga se prisutnima obratio i gospodin Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije, koji je napomenuo da je Mionica, u kojoj će se voziti prolog i prva etapa, već spremna da dočeka karavan sa više od 300 učesnika, iako će se trka voziti za više od mesec dana. 

Pored Mionice gde će startovati ovogodišnja trka Kroz Srbiju, gradovi domaćini etapa biće još i Požarevac i Beograd. Interesovanje ekipa za našu najpoznatiju trku je ogromno, a na ovogodišnjoj, 58. trci Kroz Srbiju očekuje se više od 150 vozača iz celog sveta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво