Spektakl na Trgu Republike

U subotu startuje 12. Međunarodna biciklistička trka Beograd – Banja Luka. Učešće je prijavilo i nekoliko najboljih svetskih profesionalnih ekipa. Start je na Trgu Republike nakon predstavljanja ekipa, koje će početi u 10.000 časova. Trka se završava u nedelju u Banja Luci.

Prva etapa voziće se u subotu, 28. aprila od Beograda do Brčkog u Bosni i Hercegovini u dužini od gotovo 200 kilometara.

Drugog dana trke, najbolji biciklisti iz čitavog sveta startovaće iz Teslića i voziće sve do Banja Luke, gde će se u samom centru grada voziti krugovi i gde će, sada već tradicionalno biti i cilj ovogodišnjeg takmičenja.

U našu prestonicu dolaze neke od najboljih svetskih profsionalnih biciklističkih ekipa, tako da će svi ljubitelji sporta i biciklizma imati priliku da vide najkvalitetnije svetske profesionalne ekipe i vozače koji učestvuju i na najpoznatijim svetskim pro tur trkama popot Tur de Fransa.

U subotu od 10 časova, na Trgu Republike održaće se svečana ceremonija otvaranja trke Beograd - Banja Luka koja se od ove godine nalazi u prvoj kategoriji Svetske biciklističke federacije. 

Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije istakao je da je više od 30 svetskih timova želelo da nastupi na trci i da će konkurencija za pobedu biti najjača do sada.

Vladimir Kuvalja, generalni direktor trke Beograd - Banja Luka naglašava da je ruski Gasprom tim jedan od glavnih favorita i da će se pobednik verovatno odlučivati u okršaju vozaca te ekipe i odličnih sprintera iz ekipe Italije. Kuvalja veruje da će i reprezentativci Srbije ostaviti dobar utisak, a iskoristio je i priliku da se zahvali medijima i sponzorima bez kojih ne bi bilo moguće realizovati ovako kvalitetnu trku.

Na ovogodišnjoj trci nastupiće 25 ekipa iz 22 zemlje sveta. Glavne zvezde dolaze nam iz profesionalnog ruskog Gasprom tima. Srbiju će predstavljati naša reprezentacija, ali i ekipa Partizana. 

Na ovogodišnjoj trci nasptupiće 175 takmičara koji će voziti dve etape u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Biciklisti će preći gotovo 400 kilometara. 

Dušan Banović, sportski direktor trke Beograd - Banja Luka pozvao je sve ljubitelje sporta i biciklizma da dođu u subotu na Trg Republike u Beogradu i pozdrave najbolje svetske vozače, ali i na delu vide kako funkcionišu profesionalni biciklistički timovi.

Trka se završava u nedelju, krušnom vožnjom ulicama Banja Luci, gde će u samom centru grada biti i cilj jedne od najprestižnijih trka u ovom delu Evrope. Radio Televizija Srbije i Radio televizija Republike Srpske su medijski pokrovitelji ovogodišnje trke Beograd - Banja Luka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво