Mionica dočekuje trku Kroz Srbiju

U godini jubileja, 100 godina od kraja Prvog svetskog rata, kako će glasiti i moto ovogodišnje, 58. međunarodne biciklističke trke Kroz Srbiju, karavan sa više od 150 vozača iz 20 svetskih timova krenuće iz rodnog mesta velikog vojskovođe Živojina Mišića, Mionice.

Mionica će prvi put biti grad domaćin najznačajnije biciklističke trke u ovom delu Evrope.

Delegacija Biciklističkog Saveza Srbije, na čelu sa predsednikom Brankom Banovićem, dva meseca pre početka ovogodišnjeg biciklističkog spektakla na drumovima naše zemlje posetila je Mionicu, gde su u razgovoru sa predsednikom Opštine Mionica Bobnom Jankovićem razgovarali o planovima za ovogodišnje takmičenje.

U Mionici će se biti održano svečano otvaranje trke Kroz Srbiju za 2018. a voziće se i prolog i prva etapa od ukupno četiri na ovogodišnjoj trci, koja će trajati od 7. do 10. juna.

Dogovoren je niz akcija koje će trajati u naredna dva meseca u vrtićima i osnovnim školama u Mionici. 

Strčnjaci iz Biciklističkog saveza naše zemlje održaće niz radionica sa predškolcima i osnovcima kako bi se u Mionici što bolje predstavila trka Kroz Srbiju, a ujedno oformila baza novih takmičara.

Radi se dakle na omasovljenju, jer cilj je da Mionica postane centar biciklizma u našoj zemlji.

S tim u vezi, uoči same trke Kroz Srbiju biće održane i trke najmlađih na ulicama Mionice, trke guralica i vožnja oko čunjeva kako bi se mladi animirali i podstakli da se bave upravo ovim sportom.

Predsednik Opštine Mionica Boban Janković istakao je da je ovo odlična prilika da Mionica predstavi svoje turističke potencijale, prelepe predele i ovaj kraj Srbije, jer biciklistički karavan u kojem će biti smešteno više od 300 učesnika u trci, biće smešten u prelepoj banji Vrujci.

Blizina Divčibara, banja Vrujci, predivni pejzaži i istorijska pozadina koja će simbolično označiti početak trke sa mesta odakle je Živojin Mišić sa vojskom krenuo u odlučujuće bitke za oslobađanje Srbije u Prvom svetskom ratu i Kolubarsku bitku, doprineće još većem značaju i atraktivnosti 58. međunarodne biciklističke trke Kroz Srbiju 2018.

Pored Mionice, gradovi domaćini etapa na ovogodišnjoj trci biće još i Požarevac i Beograd, gde će se takođe sprovoditi iste akcije sa najmlađima kako bi se radilo na omasovljenju i popularizaciji biciklizma u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво