"Veprovi" ubedljivi u večitom derbiju

Na otvaranju Prve lige Srbije, Kragujevac Vajld Boarsi su na sjajan način krenuli pohod na treću uzastopnu titulu šampiona Srbije, ubedljivo savladavši najveće rivale, beogradske SBB Vukove, rezultatom 38:21 (7:14, 21:0, 3:7, 7:0).

Kragujevčani su sjajno otvorili utakmicu, poentiravši već u prvom drajvu, u kom je američki kvoterbek Dalton Oliver najpre osvojio veliki deo terena pasom ka Stahinji Stepoviću, da bi odmah zatim dovršio posao proigravanjem Petra Goića - 7:0.

Međutim, odmah je stigao odgovor sa druge stranje, preko Amerikanca Džihada Karija Verčera, koji je izjednačio trčanjem za 32 jarda iz četvrtog pokušaja (7:7), a zatim za preokret uposlio dugogodišnjeg sejftija Ivana Nedeljkovića, koji od ove sezone igra risivera - 14:7.

Usledio je munjevit odgovor Olivera, koji se sa dva trčanja za tačdaun i jednim pasom ka Stefanu Đuriću postarao da Kragujevčani na odmor odu sa lepom prednošću - 28:14.

Početkom drugog poluvremena počeo je veliki pljusak, po kom su se nešto bolje snašli Beograđani i vratili se u igru pasom Verčera ka Nikoli Simoviću, Kragujevčaninu koji je prošao sve selekcije Divljih veprova, a u Vukovima je već četvrtu sezonu (28:21). Međutim, ispostavilo se da je to bilo sve što su uspeli da urade.

Odbrana Veprova od tog trenutka zaigrala je fantastično, ređale su se intersepcije, sekovi, dobra obaranaja, pa poena na protivničkom kontu do kraja utakmice nije bilo.

Na drugoj strani, Goić je fild golom uvećao vođstvo na dva poseda (31:21), da bi konačan udarac protivniku Oliver zadao pasom ka Strahinji Stepoviću.

Kragujevčane za dve nedelje očekuje još jedna važna utakmica, na startu CEFL lige, u Istanbulu, gde će im protivnik biti vidno pojačani šampioni Turske, Koč Ramsi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво