Džudo savez Srbije: Bez takmičenja sa nepriznatom državom Kosovo

Džudo savez Srbije potvrdio je da juniorskim reprezentativkama Anji Obradović i Marici Perišić nije dozvolio da se takmiče protiv rivalki iz Kosova na Evropskom kupu Sarajevu i pozvao Vladu i Olimpijski komitet Srbije da pronađu model za postupanje u sličnim situacijama.

Voljom žreba na Evropskom juniorskom džudo kupu u Sarajevu, u prvom kolu u nedelju trebalo je da se sastane Anja Obradović sa takmičarkom nepriznate države Kosovo Laurom Fazliju, a Marica Perišić danas u polufinalu protiv Lohe Flake.

"Povodom učešća reprezentativaca Srbije u džudou koji ovog vikenda učestvuju na Evropskom juniorskom kupu u Sarajevu, a na kome između ostalih nastupaju i takmičarke i takmičari nepriznate države Kosovo, Džudo savez Srbije doneo je odluku da se na tom turniru naši reprezentativci neće nadmetati sa istim iz nepriznate države Kosovo", navodi se u saopštenju Saveza.

U skladu sa odlukom DžSS, Perišić nije nastupila u ovom meču, isto kao što neće ni Obradović sutra", navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Iz DžSS-a, zbog nastale situacije i u rukometu, pozivaju sav srpski sport i Vladu Srbije da se pronađe rešenje.

"U svetlu jučerašnjih događaja koji su vezani za rukomet kao i današnjih u džudo sportu, DžSS će zajedno sa svim drugim nacionalnim granskim Savezima, Sportskim savezom Srbije, Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije i Vladom Republike Srbije dati puni doprinos da se pronađe jedinstveno rešenje koje bi trebalo da bude obavezujuće za buduće postupanje kako sportista tako i organizatora velikih sportskih događaja u Republici Srbiji", zaključuje se.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи