Kosovski karatisti na EP u Novom Sadu? Savez: Nismo upoznati

Tek što je država Srbija rešila problem oko ženskog juniorskog kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo u rukometu, na kome je zabranjen nastup zbog planiranog učešća tzv. Kosova, u maju se susreće sa novim jer se očekuje dolazak kosovskih karatista na Evropsko prvenstvo u karateu.

Pošto je kosovski savez primljen u Svetsku karate federaciju pre godinu i po dana, takmičari iz te nepriznate države imaju mogućnost da se takmiče u Novom Sadu pod svojim obeležjima.

Organizator, u ovom slučaju Srbija, dužan je da istakne zastavu svih zemalja učesnika, pa verovatno i tzv. Kosova, koje je za najboljeg sportistu u prošloj godini izabralo upravo karatistu Herolinda Niševcija, petoplasiranog na prošlom Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Predsednik Karate saveza Srbije Slavoljub Piper bio je iznenađen kada ga je Tanjug pozvao i pitao da prokomentariše takvu situaciju.

"Nisam upoznat da li kosovski karatisti dolaze u Novi Sad. Danima sam u inostranstvu i, kada se vratim, znaću više o toj temi. Tada možemo da razgovaramo", rekao je Piper Tanjugu.

Jasno je da će se i oko ovog problema doneti odluka na višem nivou – najvišem mogućem u zemlji, s tim da za razliku od rukometnog ženskog kvalifikacionog turnira za juniorke, sada u pitanju mnogo značajnije takmičenje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je odluku da se zabrani duel mladih rukometašica Srbije i tzv. Kosova u Kovilovu jer, kako je naglasio, srpskom narodu ne može da se objasni drugačiji epilog na teritoriji Srbije.

Evropsko karate prvenstvo za seniore održaće se u Novom Sadu od 9. do 13. maja.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво