Brnabić: Evropske univerzitetske igre velika stvar za Srbiju

Srbija treba posebno da se sprema za Evropske univerzitetske igre, biće potrebna značajna ulaganja u infrastrukturu i sportsku infrastrukturu, ali sve to će ostati našim klubovima i sportistima, izjavila je predsednica vlade Srbije Ana Brnabić.

Evropske univerzitetske igre, koje će se održati u Beogradu 2020. godine velika su stvar za Srbiju, smatra predsednica vlade i ističe da se moramo posebno spremiti za to takmičenje.

"Biće potrebna značajna ulaganja u infrastrukturu i sportsku infrastrukturu, ali dobro je što će sva ta ulaganja ostati i našim sportskim klubovima, sportistima i generacijama koje tek dolaze, a baviće se sportom. Nadam se da će i to biti još jedan podsticaj bavljenju sportom u Srbiji za mlade ljude, jer je to, uz obrazovanje jako važno", kaže Brnabić, koja je i na čelu Organizacionog odbora Evropskih univerzitetskih igara.

Takođe, kako kaže, ministri prosvete, zdravlja, omladine i sporta rade zajedno na tome, tako da je to ulaganje strateško ulaganje, koje svakako donosi benefit Srbiji u svakom smislu.

broj komentara 0 pošalji komentar